BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den pandemide 'toksik karışım' uyarısı----

DSÖ'den pandemide 'toksik karışım' uyarısı

DSÖ'den pandemide 'toksik karışım' uyarısı
02 Aralık 2021 - 02:36 www.finansgundem.com

DSÖ Genel Sekreteri Tedros, düşük aşı oranları ve düşük test sayılarının dünyada yeni varyantlara zemin hazırladığı uyarısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs pandemisiyle mücadelede dünya çapında düşük aşı oranları ve düşük test sayılarının "toksik bir karışım" oluşturduğunu belirterek bu durumun yeni varyantların türemesine zemin oluşturduğunu söyledi.

Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Tedros, üye ülkeleri, virüsün yayılmasını daha iyi kontrol edebilmek için sağlık önlemlerini en uygun ve etkili biçimde şekillendirmeye çağırdı.

"Risk grubu derhal aşılanmalı"

DSÖ Genel Sekreteri, risk grubundaki ve tehlike altındaki kişilerin "derhal" tam aşı olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Güney Afrika'da ortaya çıkan Omikron varyantıyla ilgili haberler hızla yayılırken dünyanın hala Hindistan'da ortaya çıkan ve baskın varyant halindeki Delta varyantıyla savaştığını belirten Tedros, "Delta'nın yayılmasını önlemek ve yaşamları kurtarmak için halihazırda elimizde bulunan araçları kullanmak zorundayız. Bunu yaptığımızda Omikron'un yayılmasını da önlemiş ve hayat kurtarmış olacağız" diye konuştu.

Tedros, yoksul ülkelerin aşı, ilaç ve testlere erişiminin sağlanması için zengin ülkelere yönelik çağrısını da yineledi.

DSÖ'den 'salgınların önlenmesi için hükümetler arası müzakere kurulu' kararı

 

DSÖ'den Omikron açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)