BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖmer Aras'ın TÜSİAD'dan isteği----

Ömer Aras'ın TÜSİAD'dan isteği

Ömer Aras'ın TÜSİAD'dan isteği
18 Eylül 2015 - 10:27 www.finansgundem.com

Finansbank Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aras, iş dünyası ile finans sektörünün el birliği içinde olması gerektiğine dikkat çekti

Türkiye’nin içinden geçtiği gerilimli ortamda gözler, Türkiye ekonomisine yön veren büyük şirketlerin üyesi olduğu TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısındaydı.

Hürriyet’ten Jale Özgentürk bugünkü köşesinde toplantının basına kapalı bölümündeki kulisleri okuyucularıyla paylaştı. İşte yazının bir bölümü;
...

Yaklaşık bir saat süren toplantıda söz alan üyelerin önemli bölümünün Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu karanlık günlere dikkat çektiği, ifade özgürlüğüne sahip çıkılmazsa bugün yaşananların herkesin başına gelebileceği belirtildi.

Korkmayın konuşun, idam yok ya!

İzmirli bir üyenin konuşması ise son derece açık ve sert ama espriliydi. Aldığım bilgiye göre şunları söyledi:

“TÜSİAD’ın bir imajı var. Bunun için üye oldum ve gurur duyuyorum. Ama artık korkmayalım. Demokrasiye, özgürlüğümüze sahip çıkalım. Artık idam cezası da yok ya!”

Mülteci sorununa kafa yoralım

TÜSİAD’ın genç üyelerinden biri de Suriye’de yaşanan iç savaşın yarattığı göç dalgasına dikkat çekti. Mülteci sorununun Türkiye’yi de etkilediğini belirterek, “Ne yapabiliriz. Buna kafa yormamız gerekiyor” dedi.

Bir başka üye ise profesyonel başkanlık yerine, sanayici bir üyenin başkan olması gerektiğini söyledi.

Finans ve iş dünyası el birliği yapmalı

Finansbank Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aras’ın ise bankacılık sektöründeki gelişmeleri anlattığı öğrenildi. Devalüasyonun dış borçlara etkisini de anlatan Aras, 277 milyar doları bulan dış borcun çevrilebilmesi için iş dünyası ile finans sektörünün el birliği içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Yeni dönemde daha esnek, daha yapıcı ve yapılandırmalara açık olunması gerektiğini ekledi.

TÜSİAD üyelerinin konuşmalarını yanıtlayan Cansen Başaran Symes ise “daha cesur, daha sert olma” taleplerine “Sorumlu liderler olarak dengeyi tutturmak zorundayız. Gerçekleri söylemekten kaçmadan ama köprüleri de atmadan düşüncelerimizi açıklıyoruz” dedi.

Kuruluşu 45 yıla yaklaşan TÜSİAD’ın son toplantısında da gündem onca yılın ardından demokrasi, ifade özgürlüğü, yeni anayasaydı. TÜSİAD, bunu değiştirmek için dün farklı bir çaba gösterdi. Konsey toplantısı sonrasında yeni sanayi trendlerine dikkat çekti. Uzmanlara “Endüstri 4.0” başlıklı politikaları anlattırdı.

Yeni bir seçimin eşiğindeki Türkiye’de umarım ilgi görür!
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)