BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Ölü hesap'lardan 6 milyon liralık vurgun----

'Ölü hesap'lardan 6 milyon liralık vurgun

'Ölü hesap'lardan 6 milyon liralık vurgun
25 Temmuz 2017 - 05:36 www.finansgundem.com

İstanbul'da, yıllardır işlem yapılmayan ve ‘ölü hesap’ olarak nitelendirilen banka hesapları üzerinden 6 milyon liralık vurgun yapan çete çökertildi

Bazı bankaların, yıllardır hareket olmayan hesaplarda son aylarda yaşanan ani hareketlilik ve yüklü miktarda para çekildiği bilgisini savcılıklarla paylaşması üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ölü hesaplardan sahte kimliklerle para çeken 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, emniyetteki ifadeleri doğrultusunda Görkem Kibaroğlu da yakalandı. 4 kişi adliyeden serbest kaldı.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturmanın peşini bırakmadı. Çeteyi yöneten Taner Ünalan’ın bankanın Ankara Genel Müdürlüğü’ndeki Sadık Düzenli’den hesap bilgilerini aldığı, hesap sahiplerine benzeyen kişileri bulma konusunda Görkem Kibaroğlu’nu görevlendirdiği saptandı.

Polis, para çeken dublörlerin işlem başına 3 bin lira aldıklarını, çektikleri paralarla kaçmamaları için çetenin çekim sırasında gözcü bulundurduğunu ortaya çıkardı.

Taner Ünalan’ın bankacı Sadık Düzenli’ye verdiği bilgiler karşılığında para ödediği, vurgun parasıyla lüks bir yaşam sürdüğü belirlendi.

Polis, 6 milyon liralık vurgunun zanlıları olarak Taner Ünalan, Raşit Özyalçım, Kadir Tandoğan, Sadık Düzenli, Sami Öztürk ve Güler İslamoğlu’nu gözaltına aldı. Çete üyesi Görkem Kibaroğlu’nun adresinde bulunamadığı, yakalama çalışmasının devam ettiği belirtildi. Adiyeye çıkarılan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Hürriyet / Çetin Aydın)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uğur Kaan Karşılıklı25 Temmuz 2017 15:18

    O da bişey mi. Birkac yıldır nice canlı ve varlıklı işadamının parasına malvarlığına ve şirketlerine çöktüler hukuksuzca. Ama tarih bunları hep yazacak.

  • BOSS25 Temmuz 2017 14:31

    Erkan EKİCİ bu işin içinde mi?