BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOlimpiyat boyunca balonda yaşayacaklar!----

Olimpiyat boyunca balonda yaşayacaklar!

Olimpiyat boyunca balonda yaşayacaklar!
05 Ocak 2022 - 10:37 www.finansgundem.com

Pekin yönetimi çarpıcı bir karara imza attı. Kış olimpiyatları için Çin'e gelen binlerce sporcu, basın mensubu ve olimpiyatlarda görev alacak personel tüm süre boyunca kapalı bir balonda yaşayacak ve dış dünya ile bağları kesilecek.

DIŞ DÜNYA İLE BAĞLARI KESİLECEK

Sıfır-Kovid politikası yerel halkı neredeyse yiyecek bulamayacak duruma getirirken Çin, 4-20 Şubat'ta gerçekleşecek olan Kış Olimpiyatları için dikkat çeken bir karar daha aldı. Yaklaşık bir ay sürecek olan olimpiyatlarda görev alacak sporcular, personel ve basın mensupları bu süreç boyunca dış dünya ile bağlantısını kesecek.

KAPALI BİR BALONUN İÇİNDE KALACAKLAR

Ülkeye gelecek olan sporcular ve medya mensupları, binlerce personel, temizlikçiler, aşçılar ve otobüs şoförleri olimpiyat süresince dış dünyaya doğrudan fiziksel erişimi olmayan sözde kapalı bir balon içerisinde yaşayacak.

Küresel medyanın ve yaklaşık 3 bin sporcunun önümüzdeki haftalarda Çin başkentine gelmeye başlaması ve indikleri andan ülkeyi terk edene kadar balonun içinde kalması bekleniyor.

HER GÜN TEST YAPILACAK 

Balona giren herkes tam olarak aşılanmış veya 21 günlük karantina sürecini doldurmuş olmalı. Binlerce kişi içeride kaldıkları her gün test edilecek ve yüz maskesi takmak zorunlu olacak.

Taraftarlar 'kapalı döngü'nün bir parçası olmayacaklar ve organizatörler, balonun içindeki sporcular ve diğerlerinin karışmamalarını sağlamak zorunda kalacak.

TEL ÇİTLER ÇEKİLDİ, GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BEKLİYOR 

AFP muhabirleri, Pekin'deki mekanın dışına işçilerin tel çitler belirtirken çok sayıda güvelik görevlisi de kapıda bekliyor. Çin'deki yabancı diplomatlar, balonun içindeki kişilere uygun yardımların ağlanamayacağından endişe ettiklerini söylediler.

Çin yönetiminden Alibaba ve Tencent'e ceza

 

Türkiye'deki Uygur Türklerinden Çin hakkında suç duyurusu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)