BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOlası Rus saldırısına karşı Finlandiya'daki sığınaklar ortaya çıktı----

Olası Rus saldırısına karşı Finlandiya'daki sığınaklar ortaya çıktı

Olası Rus saldırısına karşı Finlandiya'daki sığınaklar ortaya çıktı
05 Mayıs 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girme planları Rusya yönetimini öfkelendirirken, Finlandiya olası bir Rusya işgaline hazırlanmaya başladı.

Rusya ile savaşın eşiğinde olan Finlandiya, halkı için yaptığı sığınakları uluslararası medya mensuplarına tanıttı. NATO'ya girmesi ihtimaline karşı Rusya Devlet Başkanı Putin'in gözdağı verdiği Finlandiya'ya inşa edilen sığınaktaki şartlar dikkat çekiyor.

Finlandiya, olası bir savaş durumunda sivillerin kaçacağı sığınakların hazır olduğunu bildirdi. İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Telegraph, sığınaklara girerek “lüks” yapıları inceledi. Başkent Helsinki’deki bir sığınağa giren İngiliz medyası, burada çocuk oyun alanları, havuzlar, dinlenme alanları bulunduğunu kaydetti.

54 bin farklı noktada 4.4 milyon kapasiteli sığınak

Sığınakların, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılara dayanıklı olduğu söylenirken sadece Helsinki’de 5.500 sığınak bulunduğu ve bunların 900 binden fazla insan kapasiteli olduğu kaydedildi.

Finlandiya’da 54 bin farklı noktada 4.4 milyon kapasiteli sığınak olduğu belirtildi. İngiliz medyası, sığınakların renkli duvarları olduğuna dikkat çekerken yasalar gereği 1200 metrekareden büyük binalarda sığınak olması zorunluluğunu da anımsattı.

Geçmişte Rusya ile savaşan Finlandiya’da ayrıca olası bir savaş durumunda bütün köprü, tünel ve geçişlerin imha edilebilecek formda inşa edildiği de kaydedildi.(Sözcü)

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir

Finlandiya'nın NATO üyeliği için kritik tarih 12 Mayıs

Finlandiya NATO kararını 12 Mayıs'ta açıklayacak

Finlandiyalı Bakan: Büyük ihtimalle NATO'ya başvuracağız

Rusya’dan İsveç ve Finlandiya’ya gözdağı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)