BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğretmenler kalıcı yaz saati uygulamasını protesto etti----

Öğretmenler kalıcı yaz saati uygulamasını protesto etti

Öğretmenler kalıcı yaz saati uygulamasını protesto etti
21 Aralık 2023 - 20:12 www.finansgundem.com

2016 yılından bu yana uygulanan kalıcı yaz saati uygulamasına her geçen gün tepkiler artıyor. Özellikle eğitimciler, öğrenci ve öğrenci velileri uygulamadan vazgeçilmesini istiyor.

Türkiye genelinde yaz saati uygulaması nedeniyle öğrencilerin karanlıkta okula gitmelerini protesto eden Eğitim İş İzmir Şubeleri üyeleri, bugün Karşıyaka Çarşı girişinde eylem yaptı. Eğitimciler adına açıklama yapan Eğitim İş İzmir 2'Nolu Şube Başkanı Sevda Ketenci, şunları söyledi:

"EĞİTİM GÜN IŞIĞINDA OLMALI"

Eğitim gün ışığında olmalı, günün aydınlanması ile başlamalı kararması ile bitmeli. Eğitimi ve çalışma saatlerini gün ışığına göre planlamayan AKP, 2016’dan beri hayatımıza soktuğu kalıcı yaz saati uygulamasıyla da özellikle kış mevsiminde, tüm ülkeyi karanlığa mahkum etmiştir.

Ülkenin bulunduğu coğrafi konuma göre yapılması gereken saat düzenlemesinin siyasi iktidarın bilimsel dayanaklardan uzak bir şekilde inatla yerine getirmemesi sonucunda gün ışığına göre planlanmayan ders saatleri, karşılanmayan okul ve derslik ihtiyacı, inatla sürdürülen kalıcı yaz saati uygulaması eğitimi ve çocuklarımızı olumsuz etkilemektedir. Bu plansızlık ve inat sebebiyle çocuklarımız, daha günün ağarmadığı saatlerde yollara düşmek zorunda kalmaktadır.

"VELİLER DE ZOR DURUMDA"

Uykuya ve gün ışığına gelişimsel olarak en ihtiyaç duyduğu yıllarda çocuklarımızın bu kör, ışıksız saatlerde okula gitmek zorunda bırakılması velileri de zora düşürmektedir. Özellikle kış mevsiminde, günün ilk ders saatlerinde çocuklar henüz uyku mahmurluğunu üzerlerinden atamadığı için verim alınamamaktadır. Ayrıca vurgulamak gerekir ki eğitimin içine atıldığı zifiri karanlık, sadece saat ayarlamasıyla da dağılmayacak haldedir.

Yıllardır dikkat çektiğimiz okul/derslik sayısındaki yetersizlik nedeniyle büyükşehirlerde bile birçok okulda ikili eğitim devam etmekte, bir okul binasında birkaç okulu dolduracak kadar çok sayıda öğrenci, adeta vardiyalı biçimde eğitim görmektedir. AKP’nin 5 yıl önce bitirme sözü verdiği ikili eğitim garabeti nedeniyle bir grup öğrenci okula daha gün ağarmadan giderken, okula geç gelen grup ise ancak akşam karanlığında evine dönebilmektedir.

Ailelerin sosyal ve kültürel yaşamlarını da baltalayan ikili eğitim sistemi devam ettikçe, öğrencilerin hem soyut hem de somut anlamda karanlıkta kalması kaçınılmazdır.

Eğitim İş olarak hükümete bir kez daha sesleniyoruz: Hiçbir bilimsel temeli olmayan, milli eğitimi ve milli ekonomiyi baltalayan, ülkede koca bir güvenlik açığı oluşturan kalıcı yaz saati uygulamasından derhal vazgeçin! Ders saatleri gün ışığına göre ayarlanmalı, okul ve derslik ihtiyaçları karşılanmalı, çocuklarımız sabahın ilk saatlerinde karanlık sınıflarda ders dinlemeye, akşamın karanlık saatlerinde evine dönmeye mahkum edilmemelidir. Çocuk güne, gün ışığında başlamalı, eğitim gün ışığında olmalı!

GEMİCİ FENERİYLE PROTESTO

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne şubesi, 6 yıldan bu yana devam eden kalıcı yaz saati uygulamasını, ellerinde gemici fenerleriyle yaptıkları eylemle protesto etti.

ESKİŞEHİR'DE DE EYLEM VARDI

Eğitim İş Eskişehir Şubesi, 'Eğitimin içine atıldığı maddi ve manevi karanlıktan kurtarmak için alanlara çıkıyoruz!' sloganıyla bir araya geldi. Kalıcı yaz saati uygulaması ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘cemaatler ve tarikatlar’ ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

EL FENERLERİYLE EYLEM YAPTILAR

Kamuoyunda yedi yıldır tartışılan sabit saat uygulamasının kaldırılması ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘cemaatler ve tarikatlar’ ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Eğitim İş Eskişehir Şubesi üyesi eğitimciler eylem yaptı. Odunpazarı ilçesi Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı’nda yaz saati uygulamasına ilişkin karanlıkta yapılan eylemde, eyleme destek veren eğitimciler ve öğrenci velileri, karanlığı ellerindeki el fenerleri ile aydınlatmaya çalıştı. Eyleme katılanlar, 'Karanlıkta eğitime hayır. Çocuk güne gün ışığında başlamalı. Eğitim gün ışığında olmalıdır' yazılı pankart ve 'Laik ve bilimsel eğitimden vazgeçmeyeceğiz', 'Gerici, cinsiyetçi eğitime hayır', 'Okuluna, geleceğine, çocuğuna sahip çık' yazılı dövizler açarak, 'Karanlıkta değil aydınlıkta eğitim', 'Bakanlık susma, karanlığa son ver', 'Karanlıkta eğitim istemiyoruz' sloganları attı.

DENİZLİ'DE ÖĞRETMENLER EYLEMDEYDİ

Denizli’de Eğitim İş’in 1 ve 2 No’lu şubelerine kayıtlı öğretmenler kalıcı saat uygulamasını protesto etti. Çınar Meydanı’nda toplanan bir grup öğretmen çocukların gelişimleri için uykuya en ihtiyaç duyduğu dönemde, karanlıkta okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

‘EĞİTİM GÜN IŞIĞINDA OLMALI’

Grup adına konuşan 1 No’lu Şube Başkanı Zeki Erol; “Eğitim gün ışığında olmalı, günün aydınlanması ile başlamalı kararması ile bitmelidir. Eğitimi ve çalışma saatlerini gün ışığına göre planlamayan AKP, 2016’dan beri hayatımıza soktuğu kalıcı yaz saati uygulamasıyla da, özellikle kış mevsiminde, tüm ülkeyi karanlığa mahkum etmiştir. Ülkenin bulunduğu coğrafi konuma göre yapılması gereken saat düzenlemesinin siyasi iktidarın bilimsel dayanaklardan uzak bir şekilde inatla yerine getirmemesi sonucunda; gün ışığına göre planlanmayan ders saatleri, karşılanmayan okul ve derslik ihtiyacı inatla sürdürülen kalıcı saat uygulaması eğitimi ve çocuklarımızı olumsuz etkilemektedir” dedi.

‘VERİM ALINAMIYOR’

Uykusunu alamayan öğrencilerden verim alınamadığının altını çizen Erol; “Bu plansızlık ve inat sebebiyle çocuklarımız, daha günün ağarmadığı saatlerde yollara düşmek zorunda kalmaktadır. Uykuya ve gün ışığına gelişimsel olarak en ihtiyaç duyduğu yıllarda çocuklarımızın bu kör, ışıksız saatlerde okula gitmek zorunda bırakılması velileri de zora düşürmektedir. Özellikle kış mevsiminde, günün ilk ders saatlerinde çocuklar henüz uyku mahmurluğunu üzerlerinden atamadığı için verim alınamamaktadır. AKP’nin 5 yıl önce bitirme sözü verdiği ikili eğitim garabeti nedeniyle bir grup öğrenci okula daha gün ağarmadan giderken, okula geç gelen grup ise ancak akşam karanlığında evine dönebilmektedir. Ailelerin sosyal ve kültürel yaşamlarını da baltalayan ikili eğitim sistemi devam ettikçe, öğrencilerin hem soyut hem de somut anlamda karanlıkta kalması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Bayraktar'dan açıklama: Yaz saati uygulaması sürecek mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Aralık 2023 07:56

    SABAHÇILAR KISA KIŞ GECELERİNDE HER GÜN 5-6 DAKİKAYA VARAN EZAN SESLERİYLE ERKENDEN UYANMAK ZORUNDA KALIYOR ÖĞLENCİLER DERS ESNASINDA HER GÜN GÜNDÜZ VAKİTLERİNDE 3 DEFA (ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM ) YÜKSEK SESLE HOPARLÖR İLE OKUNAN EZAN SESLERİNI DE DUYARAK EĞİTİM YAPILMAK ZORUNDA KALIYOR DİYANET BU KONUDA GÖRÜŞ BİLDİRMELİDİR; HER EZAN SESİ DUYULDUĞU ESNADA ÖĞRETMEN DERSİ DURDURMALI MI ? DURDURMAYIP DERSE DEVAM MI ETMELİ ? YOKSA HEP BERABER NAMAZ KILMAYA CAMİLERE MI GİTMELİLER ? (KURAN'DA CUMA GÜNÜ SURESİ NEDEN İNMİŞ ? )