BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOfisboydan büyük vurgun----

Ofisboydan büyük vurgun

Ofisboydan büyük vurgun
01 Kasım 2013 - 07:04 www.finansgundem.com

Dünyaca bilinen bir firmada ofisboy olarak çalışan M.E.A., kendisini şirketin genel müdürü olarak tanıtıp vurgun yaptı

Ankara’da son dönemlerin en ilginç dolandırıcılık olaylarından biri yaşandı. Bilişim ve iletişim alanında dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Çin kökenli Huawei’nin başkentteki bölge müdürlüğünde ofisboy olarak çalışan M.E.A., 45 milyon TL’lik dolandırıcılık gerçekleştirdi.
Milliyet'in haberine göre, kendini çalıştığı firmanın genel müdürü olarak tanıtan M.E.A., üç ayrı şirketten 45 milyon TL değerindeki bilgisayar, akıllı telefon ve teknolojik ekipmanı veresiye olarak aldıktan sonra bunları internetten sattı. Huawei’nin şikayeti üzerine başlatılan operasyonda M.E.A.’nın yanı sıra aynı firmada teknisyen olan H.Y. ile temizlik görevlisi S.O.’nun da aralarında bulunduğu 6 zanlı gözaltına alındı.
Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çinli Huawei firması yetkililerinin, bazı şirketlerden kendi adları kullanılarak yüklü miktarda bilgisayar, akıllı telefon ve teknolojik ekipman satın alınıp, parasının ödenmeyerek dolandırıcılık yapıldığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, kapsamlı çalışmanın ardından operasyon için düğmeye bastı. Ankara ve Adıyaman’da belirlenen adreslere düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, Huawei’nin başkentteki bölge müdürlüğünde ofisboy olarak çalışan M.E.A. ile aynı firmada teknisyen ve temizlik görevlisi olarak çalışan H.Y. ve S.O.’nun da aralarında bulunduğu 6 zanlı gözaltına alındı.

Mesai sonrası şirkette ağırladı
M.E.A.’nın, kendini çalıştığı firmanın genel müdürü olarak tanıtıp, Ankara’daki bürolarına bilgisayar ve teknoloji malzelemeleri almak istediklerini söyleyerek bazı firmalarla iletişime geçtiği öne sürüldü. M.E.A., irtibata geçtiği üç ayrı firmadan yaklaşık 45 milyon TL değerinde bilgisayar, akıllı telefon ve teknolojik malzeme siparişi verdi.
M.E.A. daha sonra inandırıcılık sağlamak için aynı firmada çalışan H.Y. ve S.O. ile birlikte, bu firmaların temsilcilerini mesai saatleri dışında Huawei’nin şirket binasında konuk etti. M.E.A., H.Y. ve S.O.’yu da şirketin satın alma biriminin başındaki kişiler olarak tanıttı. M.E.A. daha sonra bu firmalardan gelen yaklaşık 5 bin 300 adet malzemeyi Ankara’da tuttuğu bir depoya yerleştirdi.

Paraları çuvalla taşıdılar
Bu malzemeler daha sonra M.E.A. tarafından, Adıyaman’da bilgisayar tamirciliği yapan M.G.’ye gönderildi. M.G. de bu malzemeleri intenternet üzerinden satış yapan siteler aracılığıyla piyasa fiyatının altında rakamlara satışa çıkarttı. Yaklaşık 5 bin 300 adet malzeme kısa sürede internet üzerinden satıldı. Satıştan elde edilen 45 milyon TL ise M.E.A. ve M.G. tarafından banka şubelerinden çekilerek, çuvallar aracılığıyla taşındı.

Lüks içinde yaşadılar
Zanlıların emniyetteki ifadelerinde dolandırıcılık yaptıklarını itiraf ederek, dolandırıcılık sistemlerini de ayrıntılı olarak anlattığı öğrenildi. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda da çok sayıda sahte belge de ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan örgüt lideri M.E.A. ile M.G., H.Y., M.B., A.İ.G. tutuklandı. S.O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Zanlıların elde ettikleri haksız kazançla lüks evlerde yaşadıkları ve lüks otomobiller kullandıkları da belirlendi. Polis, örgüt tarafından dolandırılan 45 milyon TL’yi ele geçirmek için de çalışma başlattı.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)