BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD'nin Türkiye için büyüme tahmini----

OECD'nin Türkiye için büyüme tahmini

OECD'nin Türkiye için büyüme tahmini
19 Kasım 2013 - 12:54 www.finansgundem.com

OECD Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye için 2014-2015'te yüzde 4 ekonomik büyüme öngördü

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye için 2014-2015'te yüzde 4 oranında ekonomik büyüme öngörüldü.

Merkezi Paris'te bulunan OECD bugün üye ülkelerle ilgili Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı. Raporda, 2014-2015 için yüzde 4 oranında büyümesi beklenen Türkiye'nin, dış finansman ihtiyacının büyüklüğü ile reel sektörün net döviz pozisyonu ve uluslararası sermaye akışlarıyla "kırılgan" bir tablonun içine sürüklendiği savunuldu. Bu kırılganlığın, jeopolitik faktörlerle birleştiğinde beraberinde ciddi riskler getirebileceği uyarısında bulunuldu. Örgüt, Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini ise yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya çıkardı. Yine de hükümetin, iç siyasetteki tansiyonu düşürmesiyle, Euro Bölgesi'nde öngörülenden daha güçlü şekilde güven ortamını sağlamlaştırırken büyümeyi de artırabileceği ifade edildi.

YAPISAL REFORM VURGUSU
Türkiye'de Merkez Bankası'nın sermaye piyasalarına yönelik tavrı nedeniyle finansal şartların giderek sıkılaştığına vurgu yapılan raporda, verimliliği ve rekabet gücünü artırmak için, birtakım yapısal reformların gerekliliğine işaret edildi. Raporda, mali harcamalar ve politikalar konusunda "şeffaflık" konusuna yoğunlaşılırken, hükümetin uluslararası normlara uygun 3 aylık raporlar hazırlayabileceğinin altı çizildi. Para politikalarında "sıkılaşma"ya işaret edilen raporda 2014-2016 yıllarını kapsayan orta vadeli ekonomik programla, hükümet harcamaları ve yatırımlarını kontrol etmenin ve toplam kamu borcunun azaltılmasının hedeflendiği öne çıktı. Raporda, buna karşın yerel yönetimlerin, sosyal güvenlik kurumlarının ve devlet altyapı ve konut operatörlerinin harcamalarının çok da detaylı izlenmediği belirtildi.

GÜVEN ORTAMI
Raporda, son dönemde hayata geçirilen kredi kartları ve bankacılık uygulamalarındaki katı düzenlemelerin de hem tüketiciler hem de küçük ve orta dereceli işletmeler için bir güven ortamı yarattığı vurgulandı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)