BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOECD'den BOJ'a faiz oranlarını kademeli olarak artırın çağrısı----

OECD'den BOJ'a faiz oranlarını kademeli olarak artırın çağrısı

OECD'den BOJ'a faiz oranlarını kademeli olarak artırın çağrısı
11 Ocak 2024 - 08:01 www.finansgundem.com

OECD, Japonya Merkez Bankası'nı faiz oranlarını kademeli olarak artırmaya çağırdı

OECD, enflasyonun %2 hedefinin etrafında kalması ve ücret artışının devam etmesi halinde Japonya Merkez Bankası'nın kısa vadeli faiz oranlarını kademeli olarak artırması ve tahvil getiri kontrol politikasını daha esnek hale getirmesi gerektiğini söyledi.

OECD, BOJ'un 10 yıllık tahvil getiri hedefini yükselterek veya kısa vadeli bir getiri hedefine geçerek YCC'yi (getiri eğrisi kontrolü) daha esnek hale getirme çabalarını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

OECD, Japonya'ya ilişkin 2024 raporunda BOJ'un ayrıca enflasyonun %2'lik hedef etrafında kalması, ücret artışının hızlanması ve çıktı açığının kapanması halinde 2024 başından itibaren kısa vadeli faizleri kademeli olarak artırması gerektiğini vurguladı.

Raporda, BOJ'un 2013 yılında uygulamaya koyduğu fiyat hedefine ulaşma beklentileri hakkında "Japonya bir dönüm noktasında, enflasyonun %2'lik enflasyon hedefi etrafında kalıcı olarak yerleşmesi, kuruluşundan bu yana herhangi bir zamanda olduğundan daha olası" denildi.

Raporda, "Getiri eğrisi kontrolünün yürütülmesinde daha fazla esneklik ve kısa vadeli politika faiz oranında kademeli ve ılımlı bir artış, sürdürülebilir enflasyon ve ücret dinamikleri tahminlerine dayanarak garanti altına alınmaktadır" ifadeleri de yer aldı.

Japonya Merkez Bankası, Banka politikasını değiştirebilir

 

Japonya'da 112 trilyon yenlik bütçe taslağı onaylandı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)