BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD: Zengin ülkelerde kamu borçlanması artacak----

OECD: Zengin ülkelerde kamu borçlanması artacak

OECD: Zengin ülkelerde kamu borçlanması artacak
07 Mart 2024 - 13:32 www.finansgundem.com

OECD, zengin ülkelerdeki kamu borçlanmasının bu yıl 15,8 trilyon dolara yükselmesini bekliyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), zengin ülkelerdeki hükümetlerin toplam borçlanmasının bu yıl 15.8 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaşacağını ve enflasyon artışından önce ihraç edilen tahvillerin vadesi geldikçe faiz ödemelerinin maliyetinin önümüzdeki yıllarda artacağını bildirdi.

Paris merkezli araştırma kuruluşu yayınladığı küresel borç raporunda, vadesi gelen tahvillerin yeniden finanse edilmesinin yanı sıra yeni ihraçları da içeren brüt borçlanmanın 2022'deki 12,1 trilyon dolardan 2023'te 14,1 trilyon dolara yükseleceğini belirtti. Bu toplam 2024'te daha da artacak ve Covid-19 salgını sırasında hükümetlerin hane halklarını ve işletmeleri desteklemek için yoğun bir şekilde borçlandığı 2020'deki 15,4 trilyon dolarlık bir önceki zirveyi aşacak.

Pandemi sırasında ihraç edilen tahvillerin birçoğunun vadesi dolduğu için tahvillerin yeniden finansmanı bu yıl 12,6 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaşacak. Bununla birlikte, pandemiyi takip eden enflasyondaki artış faiz oranlarını yükseltti ve OECD, hükümetler için yeni borçlanmanın ortalama maliyetinin 2021'de %1'den 2023'te %4'e yükseldiğini tahmin ediyor.

Sonuç olarak, Faiz ödemelerinin hükümetlere maliyeti 2021'deki %2,3'ten 2023'te yıllık ekonomik çıktının %2,9'una yükseldi ve daha fazla artış bekleniyor.

OECD Bölgesi'nde enflasyon ocak ayında geriledi

 

Kacır: OECD ve G20 üyeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ülkeyiz

 

OECD Bölgesi ekonomisi ılımlı büyümesini sürdürdü

 

Türkiye'deki kadın akademisyen oranı, OECD ortalamasının üzerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)