BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD, pandemi sonrası yaşam standartlarında düşüş bekliyor----

OECD, pandemi sonrası yaşam standartlarında düşüş bekliyor

OECD, pandemi sonrası yaşam standartlarında düşüş bekliyor
31 Mayıs 2021 - 11:30 www.finansgundem.com

OECD'ye göre üye ülkelerin çoğunun yaşam standartları 2022 sonundan önce pandemi öncesi beklenen seviyelere dönmeyecek

OECD, global GSYH'nın 2020 yılındaki yüzde 3,5'luk daralmanın ardından  bu yıl yaklaşık yüzde 6 büyümesinin beklendiğini bildirdi.

OECD bugün yayınladığı "Global Ekonomim Görünüm" raporunda, bu yıl yaşanacak toparmanmanın dünyanın büyük kısmını 2022 sonuna kadar pandemi öncesi GSYH seviyesine geri getireceğini öngördü. Ancak, üye ülkelerin  çoğunun yaşam standartlarının 2022 sonuna kadar pandemi öncesi  beklenen seviyelere dönmeyeceğini de savundu.

Hızlı politika adımlarının sağlık ve ekonomide toparlanmanın yolunu  açtığını ifade eden OECD, daha fazla ekonominin yeniden açılmasını  tüketimde ve çalışılan saatte artış ile birlikte krizden kaynaklanan  yara izlerinin sınırlanacağını da öngördü.

OECD Baş Ekonomisti Laurenhce Boone, Global Ekonomik Görünüm raporu için yazdığı ön sözde, yeterli aşının gelişmekte olan ve düşük gelirli  ekonomilere dağıtılmamasının çok rahatsız edici olduğunu da vurguladı.
Boone, "Yeterli aşının dağıtılmaması bu ekonomileri temel bir tehtide  açık hale getiriyor, çünkü bu ülkelerinin ekonomik aktiviteli desteklemek için gelişmiş ekonomilere karşı daha az politika desteği sağlama  kapasiteleri var" tespitinde bulundu.

"Global nüfusun büyük çoğunluğu aşılanmadıkça hepimiz yeni varyantların  gelişmesine karşı kırılgan olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Boone, yeni kapatma tedbirlerinin gündeme gelmesinin güveni ciddi  şekilde aşındıracağı uyarısında da bulundu.

Küresel ekonominin karşı karşıya olduğu yeni risklerden birinin yüksek enflasyon olasılığı olduğuna da dikkat çeken Boone, "Emtia fiyatları  hızla yükseliyor. Bazı sektörde darboğazlar ve ticarette bozulmalar  fiyat gerilimleri oluşturuyor. Bu bozulmalar, üretim kapasiteleri  normalleştirkçe ve tüketim mallardan hizmetlere doğru yeniden  dengelendikçe yıl sonuna doğru azalmaya başlar" değerlendirmesini yaptı.

Küresel ekonominin hali hazırda toparlanmaya doğru yol almakta olduğunu ifade eden Boene, "Pandemi sonrası yetermi büyümenin başarılamaması veya  genele yaygın şekilde paylaşılamaması riski yüksek. Bu daha çok, esnek  ve sürdürülebilir politika çerçevelerinin uygulanmasına ve uluslararası  işbirliğinin kalitesine çok fazla bağlı" dedi.

OECD, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,8 ve 2022'de yüzde 4,4 büyüyeceğini tahmin ederken, G20 için 2021 büyüme beklentisini yüzde 6,3, 20202 beklentisini yüzde 4,7 olarak ortaya koydu.

ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 6,9 ve 2022 yılığndae yüzdoe 3,6 büyüyeceğini öngören OECD, Euro Bölgesi için büyüme tahminlerini ise sırasıyla yüzde
4,3 ve 4,4 olarak ortaya koydu.

Çin ekonomisini bu yıl yüzde 8,5 ve 2022'de yüzde 5,8 büyüyeceği tahmin  edilirken, Hindistan için 2021 büyüme tahmini yüzde 9,9, 2022 betlentisi yüzde 8,2 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)