BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama umut verdi----

Obama umut verdi

Obama umut verdi
22 Mart 2013 - 23:13 www.finansgundem.com

Barack Obama, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesini, “Bir başlangıç. İlişkilerin normalleşmesi iki ülkenin de faydasına” ifadeleri ile değerlendirdi

İsrail ziyaretinin ardından Ürdün’e geçen ABD Başkanı Barack Obama Obama, Ürdün Kralı Abdullah bin Hüseyin ile yaptığı ortak basın toplantısında İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Yaptığı açıklamada iki ülke arasında tarihi bağların olduğuna dikkat çeken Obama, İsrail’in Mavi Marmara yardım gemisine düzenlediği saldırıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin kopma noktasına geldiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ilişkilerin neden düzeltilmesi gerektiğini anlattığını kaydeden Obama şöyle devam etti:
“Bir çok ortak çıkarı var iki ülkenin, hepimizin ile birlikte. Benim ziyaretim esnasında zamanlama iyi gözüktü ve bir görüşme meydana geldi. Başbakan Netanyahu ile görüştüm her ikimiz de zamanlamanın doğru olduğuna karar verdik. İki çok önemli ülke arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmeye başlaması için, bir başlangıç. Türkiye ile İsrail arasında bir görüş ayrılığı yok aslında, Filistin meselesinde bazı tanımlamalarda görüş ayrılıkları var. Ama ben yine tekrarlamak istiyorum ilişkilerin normalleşmesi her iki ülkenin de faydasına ve her iki ülke de olağanın üzerinde önemli ülkeler Amerika Birleşik Devletleri için ve bu ilişkilerin tekrar düzene girmesi bizi mutlu etti.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)