BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama kesintilere odaklandı----

Obama kesintilere odaklandı

Obama kesintilere odaklandı
05 Şubat 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, Kongre'nin onay verdiği borçlanma tavanının 19 Mayıs’a kadar askıya alınmasını öngören yasa tasarısını imzaladı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de Kongre’nin borçlanma tavanını 19 Mayıs tarihine kadar ertelenmesini onaylamasının ardından ABD Başkanı Barack Obama da yasa tasarısını imzaladı.
Cumhuriyetçiler’in kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nin ardından Demokratlar’ın kontrolündeki Senato da geçtiğimiz hafta tasarıyı 34'e karşı 64 kabul etmişti.
Borçlanma tavanının ertelenmesi, ABD Hazine Bakanlığı'nın 3 aylığına ertelediği borçlanma sınırının 19 Mayıs'a kadar otomatik olarak artmasını öngörüyor ve ABD’nin yakın vadede temerrüte düşme riskini ortadan kaldırıyor.
Cumhuriyetçiler, 1 Mart'ta başlayacak olan otomatik harcama kesintileri ve Mart ayının sonundaki hükümetin fonlanması için gerekli tasarıyı, Başkan Obama’yı harcama kesintilerine ikna etmek için kullanmaya çalışıyor.
Diğer yandan Amerikalı savunma yetkililerinden biri, Obama'nın 2013 mali bütçesini büyük ihtimalle Mart'a kadar Kongre'nin onayına sunmayacağını söyledi.
Obama'nın Pazartesi günü açıklanacağı tahmin edilen yasanın, vergi ve harcama kesintileri konularında Obama ile anlaşmazlık yaşayan Cumhuriyetçiler'in eleştirileriyle karşılaştı.
Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, Beyaz Saray'ın 5 yıldır 4. kez trilyonlarca dolarlık bütçe açığını, bütçeyi zamanında sunmak için göz önünde bulunmadığını, Başkan'ın görevini yerine getirmekte geç kaldığını savundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)