BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama: Halk beni sorumlu tutuyor----

Obama: Halk beni sorumlu tutuyor

Obama: Halk beni sorumlu tutuyor
05 Kasım 2014 - 23:39 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama'dan ara seçimler sonrası flaş açıklamalar

ABD Başkanı Barack Obama ara seçimler sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD'deki seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Obama, "ABD halkı bir mesaj verdi, kendileri kadar çalışkan insanlar istiyorlar" dedi.

ABD'deki ara seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin iki kanadında da çoğunluğu elde etti. İki cephede de kaybeden Obama seçim sonrası ilk açıklamasında, "ABD'li vatandaşların çalıştıkları işlerden daha fazla para kazanmasını sağlayacağız. Köprüler yollar ve diğer işler ile halkımızın refahını artıracağız. Asgari ücrette iyileşme yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Obama'nın açıklamalarından öne çıkan satır başları;

Elimden geldiği kadar işimi iyi yapmaya söz veriyorum. Şirketlerin ABD'de daha fazla istihdam açmasını sağlayacağız. Gençler için erken eğitim konusunda daha fazla adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Asgari ücrette de ulusal düzeyde bir artırıma gidilmesi gerektiği ortada.Sağlık alanında ve Ebola ile mücadele konusunda gerekli adımlar atılacak. 

"ABD HALKI BENİ SORUMLU TUTUYOR"
Gelecek konusunda iyimserim, ABD'lilerin kararlı olmalarını istiyorum. ABD halkı bu sistemin çok iyi çalışmadığına inanıyor ve Başkan olarak bundan beni sorumlu tutuyor. Hükümetin ABD halkına verdiği hizmetler konusunda neler yapabileceğimizi her gün düşünüyorum.Cumhuriyetçiler iyi bir gece geçirdiler ve ben de elimi uzatmak istiyorum.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)