BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO fetvayı verenler açığa alındı----

O fetvayı verenler açığa alındı

O fetvayı verenler açığa alındı
16 Ocak 2016 - 07:43 www.finansgundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, önceki akşam TRT Haber, TRT Diyanet ve TRT Avaz’ın ortak yayınında skandal fetva için açıklamalarda bulundu.

Görmez, “Öz kızını öperken şehvet duymanın nikâha etkisi olur mu?” sorusuna verildiği iddia edilen fetvayla ilgili özetle şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’na bu seviyede bir yıpratma, bir itibarsızlaştırma hiç olmadı. Bizi bütün babalarımıza, bütün kızlarımıza, bütün annelerimize, bütün ailemize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftiradır bu.”

13 SORU SORULMUŞ

“Din İşleri Yüksek Kurulu’na mail yoluyla 13 soru sorulmuş. 13’ün 12’sinde standart cevabımız olmuş; ‘Bir sapkınlıktır, müşahade altına alınması gerekir’ demişiz. Doktora işaret etmişiz. Tabii azabı da göstererek, günah olduğunu da ifade ederek.”

YANLIŞ TERCÜME

“Din İşleri Yüksek Kurulu tecrübelidir. Hukuku ilgilendiriyorsa konu, sadece fetvayı vermez, hukuku da gösterir. Burada da tıbbı gösteriyor. Birinde de uzmanların hükmü inşa ederken istifade ettiği tarihteki bilgi notları var. O notlar içerisinden iki Arapça alıntının ve alıntıların yanlış Türkçe tercümelerinin sadece bir yerde cevabın içerisine derecelendiğini görüyoruz. Teknik bir hata mıdır? Bu bir kasıt mıdır? Güvenlik birimleri araştırdı. Biz ilgili arkadaşları, ihmali olan arkadaşları soruşturmanın selameti açısından açığa aldık.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mt16 Ocak 2016 19:48

    O açığa aldıklarından sürüsüne bereket... Onları ne yapacaksın?

  • Zeynep 16 Ocak 2016 19:38

    Fetva verenler de soruşturulmalı , altında kötü niyet olabilir , Diyanet 'i küçük düşürmek için özellikle yapılmış olabilir '' içlerindeki İrlandalılar '' tarafından ...

  • Aysoy16 Ocak 2016 19:32

    Bence Diyanetin Başına Allah'tan Korkan bir Müslüman getirilmelidir.

  • vatandaş16 Ocak 2016 19:17

    alsan ne olur almasan ne olur açığa çıkmayan kimbilir ne yobazlarla doldurmuşsunuzdur orayı...

  • kendine gel16 Ocak 2016 17:38

    din adına konuşan dini yozlaştıran kimseye karşı dini savunmadın şimdide fetva verenden haberi yok türkiyenin haline bak

  • siz de16 Ocak 2016 13:41

    kardeşim siz de işinizi Allaha kitaba uygun yapın. Adamına göre fetva veriyorsunuz yada yapılan haksızlıklar karşısında susuyorsunuz. Ulema isen ulema ol, fırsatçı yada cukkacı değil. Allahın, peygamberin buyruklarına uygun yaşamayan bize nasıl fetva verecek ?

  • KARTALAĞABEYLİ16 Ocak 2016 12:10

    yabozların şerrinden allah bizleri korusun..amin.

  • Fatih16 Ocak 2016 11:55

    demekki her iddia doğruymuş. Seninde o koltukta oturmaman lazım