BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO değişiklik Türk Telekom için mi----

O değişiklik Türk Telekom için mi

O değişiklik Türk Telekom için mi
06 Haziran 2018 - 07:06 www.finansgundem.com

SPK tarafından gerçekleştirilen pay alım tebliğindeki değişikliğin, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine sahip Otaş'ın ödeyemediği kredilerle ilgili olduğu öne sürüldü

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) dün Resmi Gazete’de çıkan pay alım tebliğindeki değişikliğin Türk Telekom için geçerli olabileceği yorumları yapıldı.

Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesine sahip olan Otaş bankalardan aldığı krediyi yaklaşık 2 yıldır ödeyemiyor. Bankaların alacaklarının tahsili için bir süredir çözüm aranıyordu. SPK’nın Pay Alım Teklifi Tebliği’nde yapılan değişiklikle, banka kredilerinin geri ödenmemesi durumunda bankaya kredinin teminatı olarak verilmiş payların bankanın mülkiyetine geçmesi, bu payların bankanın da kurucu olduğu özel amaçlı işletmeye devredilmesi halinde muafiyet söz konusu olabilecek. Üçüncü kişilerin satın alınmasında da muafiyet verilebilecek.

Bazı yatırım kuruluşları dün raporlarında bu değişikliğin Otaş kredisinde kullanılabileceği yönünde yorum yaptılar. Otaş Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini teminat olarak verdiği kredinin geri ödemelerini 2016 yılından itibaren yapamıyor. Son günlerde Otaş’ın bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırması kapsamında hisse devri gündemde. 2005 yılında Türk Telekom’un hisseleri özelleştirildi. Tamamı Öger Telekom’a ait olan Otaş, Türk Telekom’da yüzde 55’lik paya sahip.

Otaş 2013 yılında 29 bankadan toplam 4.7 milyar dolarlık kredi almıştı. Kredinin en büyük payı 1.5 milyar dolarla Akbank’a ait. 1 milyar dolar Garanti Bankası’nın, 500 milyon dolar da İş Bankası’nın alacağı bulunuyor. Kalan 1.7 milyar dolar da diğer bankaların. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı06 Haziran 2018 16:24

    bist ne yapar küçük yatırımcı için .acep 1 örnek varmı . letex 98 lira tutarında hissem var .bu adamın teminatı yokmu neden ödemiyorsunuz .sigorta yokmu .utanma varmııı.

  • Bika06 Haziran 2018 13:50

    Telekomünikasyon konusunda deneyimi olmayan OTAŞ'a %55 hisse vererek özelleştirme yapan bugünün başbakanı, işi ehline vermeli sözünü aklına getirmeliydi.

  • Okie Dokie06 Haziran 2018 13:22

    Telekomun batık olduğunu tüm dünya biliyor. Borçlarını ödemekte zorlanıyorlar.

  • murat06 Haziran 2018 12:10

    AKP telekomu satarak batırdı