BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNur Sultan'da OHAL ilan edildi----

Nur Sultan'da OHAL ilan edildi

Nur Sultan'da OHAL ilan edildi
05 Ocak 2022 - 14:17 www.finansgundem.com

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan'da protesto gösterileri nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Başta toplum düzeni olmak üzere kamu ve stratejik binaları koruma önlemleri artırılacak. Şehre giriş ve çıkış kısıtlaması getirilecek.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı sitesi Akorda'dan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başkentte olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesini onaylayan kararnameyi imzaladı. Buna göre, 5 ve 19 Ocak tarihleri arasında başkent Nur Sultan'da OHAL ilan edildi.

OHAL durumunda, şehirde saat 23.00'ten 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Başta toplum düzeni olmak üzere kamu ve stratejik binaları koruma önlemleri artırılacak. Şehre giriş ve çıkış kısıtlaması getirilecek.

Hükümet istifa etmişti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, sabah saatlerinde Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükümetin istifasını kabul etmişti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Başbakan Vekili görevini daha önce Başbakan Yardımcısı olan Alihan Smailov yürütecek.

Ülkede, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) fiyatlarına yapılan zamma karşı başlatılan protesto gösterileri nedeniyle daha önce Almatı şehri ile Mangistau eyaletinde OHAL ilan edilmişti.

Dışişleri'nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan'da bu sabah hükümetin istifasıyla sonuçlanan protesto eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Dost Kazakistan’ın istikrarına önem atfediyoruz. Temennimiz, kardeş Kazak halkının barışı ve huzurudur" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri : "Kazakistan’ın istikrarına önem atfediyoruz"

 

Kazakistan'da halk sokağa döküldü, hükümet istifa etti

 



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)