BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNuman Kurtulmuş'dan istifa açıklaması----

Numan Kurtulmuş'dan istifa açıklaması

Numan Kurtulmuş'dan istifa açıklaması
22 Eylül 2015 - 19:12 www.finansgundem.com

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'dan istifa eden HDP'li bakanlarla ilgili açıklama geldi

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş toplantıda Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların ve 1 Kasım Genel Seçimleri'nin değerlendirdiğini söyledi.

Kurtulmuş'un açıklamalarında satır başkları şöyle: 

Toplantıda ele aldığımız konulardan bir tanesi de Seçim güvenliğinin sağlanması. İçişleri Bakanımız detaylı bir sunum yaptı. Görüşülen tedbirlerle sorunsuz bir seçimi geride bırakacak. 

Huzur ve bayram içerisinde bir seçim gerçekleşeceğine inanıyoruz.63. seçim hükümetinde AB bakanı ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan iki bakan istifa etmişlerdir. Toplantının başında istifayı Başbakanımıza ilettiler. Bugün Türkiye'de bir koalisyon hükümeti bozulmuş değildir. 

AK Parti HDP ile koalisyon kurmadı. Bu seçim hükümetinde yer almayı kabul eden bu iki eski bakan kendi iradeleriyle görevi kabul ettiler, bugün de kendi kararlarıyla istifa ettiler. Sanki bir hükümet bozulmuş yada dağılmış gibi bir düşünceye girmeye gerek yok. Başbakanımız en kısa süre içerisinde iki bağımsız adayı bu bakanlıklara görevlendirecek. 

İSTİFA EDEN HDP'Lİ BAKANLAR
Öyle görünüyor ki basın açıklamasında ortaya konanların hiç birisi içeride konuşulmamıştı. Basın açıklamasını bir yerlerden gelen talimatla yaptıkları anlaşılıyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız hakkında ortaya koymuş oldukları fikirlerin hiçbirini kabul etmek mümkün değil.  Bu sözlerin tamamını yakışıksız, eleştiri dozunun üstünde bulduğumuzu ifade ediyoruz ve şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz.  Benim bakan olarak sorumluluğum ve hakkım neyse, Sayın Ali Haydar ve Müslüm Bey'in de sorumlulukları aynıydı. Herhangi bir yerde yasak kararı varsa, bu karara nasıl ben uymak zorundaysam bu arkadaşlarımız da uymak zorundalar. Görev yapmalarına mani olunduğu eleştirilerinin doğru olmadığını ifade etmek isterim.

SEÇİM GÜVENLİĞİ
Terör örgütü, 1 Kasım seçimlerini Türkiye'yi karıştırmak için bir fırsat olarak görüyor. Seçim güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alıyoruz. 

SURİYELİ SIĞINMACILAR 
Suriye'deki bu istikrarsızlık ortamından dolayı 2 milyon 200 bin Suriyeli sığınmacının ülkemizde uzun süre kalacağı görülüyor. 

Gaziantep Şanlıurfa gibi illerin belediye hizmetlerini destekleyeceğiz.  

Bütün uluslararası toplantılarda Türkiye takdir ediliyor; ancak desteklenmiyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)