BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNüfusta, tapuda randevu krizi yaşanıyor----

Nüfusta, tapuda randevu krizi yaşanıyor

Nüfusta, tapuda randevu krizi yaşanıyor
04 Haziran 2021 - 08:09 www.finansgundem.com

Kademeli normalleşmeyle birlikte pasaport ve kimlik işlemlerine talep artarken yoğunluk nedeniyle randevu almak bile günler sürüyor.

Esnek çalışma ve karantinadaki personel nedeniyle nüfus müdürlükleri taleplere yetişemiyor.TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde de aynı yoğunluk var. İşte bazı yakınmalar:

Zafer: Web tapu diye bir sistem yapmış devlet ama kimse randevu alamıyor. Eskiden gider tapuya başvuru yapardık satışımız olurdu o gün içinde. Son 1 aydır kimse randevu alamıyor. İnsanlar artık noterlerden satış yapmaya başladılar.

Berkay: Bir aydır tapu girişi yapamıyoruz bu sorunu artık çözün. İnsanlar mağdur oluyor.

Süleyman: Vatandaşlar bu konuda çok mağdur. Web tapu üzerinde yapılan randevu işlemlerine randevu yanıtı gelmiyor. Aynı gün gelmesi lazım. 1 hafta oldu başvuruyu yapalı halen randevu yanıtı beklemekteyim.

Gözde: Tapu işlemleri için randevu almak çok zor. Bir ay sonraya randevu alınabiliyor. Bir ay sonrası için randevu aldık, gittik. Bina yönetim planı almamız gerekiyor. İşlem için ücret ödenmesi gerekiyor. Bunun için de telefona şifre geleceği söylendi. 45 gün geçmesine rağmen bir şifre ulaşmadı. Bildirmek için gittiğimizde randevumuz olmadığı için içeri almıyorlar. Bu şifre hiç ulaşmazsa ne yapacağız? Bu kadar gün gelmemesi normal mi?

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre ehliyet, kimlik ve pasaport işlemlerinin yapıldığı nüfus müdürlükleri, kademeli normalleşmenin başlaması, yurt dışı seyahatlere izin çıkması nedeniyle artan talebi karşılayamaz durumda. Sadece randevu ekranının açılması için bile günlerce beklemek gerekiyor. Yetkililer yoğunluğu, bayram tatilinin uzunluğu, koronavirüs temaslı personelin raporlu olması ve esnek çalışma nedeniyle birçok personelin işe gelmemesine bağlıyor.

Bir yetkili, “Bilindiği gibi, bayram tatilinin uzun olması, esnek çalışma sebebiyle çoğu personelin izinli olması, yurtdışı uçuşların açılması ve spor müsabakaları nedeniyle yurtdışına gidişlerin artması gibi durumlar göz önüne alındığında, yaşanan bu durum normal görünüyor” dedi. Randevu alamayanlar ise seslerini internet sitelerine yaptıkları şikâyetlerle duyurmaya çalışıyor:

İKİ HAFTADIR RANDEVU ALAMADIM

Mehtap: Pasaport için randevu almam lazım en acilinden. Tam 2 haftadır randevu arıyorum. Sabah akşam siteyi yenilemekten, 199’u aramaktan bıktım, usandım. O kadar kötü işliyor ki sistem. Randevuların yüzde 100’ü dolu.

Sare: Kimliğimi kaybettim, kayıp ilanı verdim fakat günlerdir randevu alamıyorum. Önemli işlerim için ihtiyacım var fakat hiçbir şekilde boş alan bulamıyorum. Sabah akşam giriyorum randevu sistemine. Hiçbir şekilde ne bana yakın olan ne de bana uzak olan hiçbir nüfus dairesinden randevu bulamıyorum. Acil ihtiyacım var kimliğime.

Nil: 1.5 aydır ehliyet için randevu alamıyorum. Arıyorum telefonda müzik dinletiyorlar. Bir çözüm bulunmalı buna.

EVLENİYORUM AMA KİMLİKLERİM ESKİ

Eda: Evlilik nedeniyle kimlik ve pasaporttaki soyadımın değişmesi lazım, 7 Nisan’dan beri randevu almaya çalışıyorum. Haziranda düğünüm olacak. Gideceğim, randevusuz almayacaklar. Lütfen artık çözümünü bulun.

Zeynep: Sürücü belgesi için nüfus müdürlüğünden randevu almaya çalışıyorum. Bir aydır sabah akşam bakmama rağmen her ilçenin doluluk oranı yüzde 100. Bu nasıl oluyor anlamıyorum. Telefonla arıyorum yine olmuyor. Lütfen bu hizmete bir çözüm bulun.

EHLİYET DOSYAM HAZIR

Ümran: Ben ehliyet dosyamı 2 aydır elime almışım fakat nüfus müdürlüklerine başvurdum elim boş kaldı. ‘Randevulu alıyoruz’ diyorlar ama randevu alamıyoruz. Nasıl alabiliriz, başka nereden başvurabiliriz randevu sistemine? Lütfen şikâyetimi görün.

Şehriban: Uzun süredir nüfus müdürlüğü için randevu almak istiyorum. Her seferinde randevular dolu. Aylardır işlemlerimi gerçekleştiremiyorum. İkametgâh değişikliği yapmak istiyorum, bunun yüzünden ne istediğim okula kayıt olabiliyorum açık lise ne de ehliyet sınavına girebiliyorum. Aylardır bu randevu sistemi böyle dolu.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: EK TEDBİRLER ALINIYOR

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden, “Randevu krizi” haberleri üzerine, “Yerelde yaşanan dönemsel yoğunluklar ek tedbirlerle giderilmektedir." açıklaması yapıldı.
Açıklamada, nüfus müdürlüklerinden "Alo 199 çağrı merkezi, IVR ve sesli yanıt sisteminin yanı sıra, randevu.nvi.gov.tr, e-Devlet ve NVI mobil aracılığı" ile de randevu alınabildiği, nüfus müdürlüklerinde toplam randevu kapasitesinin 206 bin kişi olduğu kaydedildi.

Salgın tedbirleri kapsamında esnek çalışma uygulamasıyla günlük 145 bin 142 vatandaşa randevu verildiğine dikkati çekilerek, şöyle devam edildi:

"3 Haziran'da günlük 145 bin 142 kişilik açılan randevudan 95 bin 265'inin alındığı, açılan randevuların yüzde 65,6'sının dolduğu tespit edilmiştir. 17 günlük tam kapanma sonrasında İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Şanlıurfa illerimizde yoğunluklar yaşanması nedeniyle önlem olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve ilgili illerde vatandaş destek masaları aracılığıyla acil başvurular karşılanmıştır."

Açıklamada, tam kapanma sonrasında Gaziantep gibi yoğunluğun görüldüğü illerde nüfus müdürlüklerindeki çalışma saatlerinin 09.00-17.00 olarak yeniden düzenlendiğine değinildi. Randevu doluluk oranının İstanbul genelinde yüzde 60, günlük 4 bin randevu kapasiteli İstanbul-Avrupa Yakası Nüfus Hizmetleri Merkezinde yüzde 16, Ankara'da yüzde 40 ve İzmir'de yüzde 70 olduğu aktarıldı.

Hafta sonu yapılacak LGS ile ilgili tüm nüfus müdürlüklerinin cumartesi ve pazar günü hizmet vermeye devam edeceği, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin yüz akı olan nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin, vatandaşlarımızın memnuniyeti üzerinden yürüttüğü çalışmalar aynı anlayışla devam etmektedir. Günümüz itibarıyla 64 milyon 354 bin 94 kimlik kartı, 5 milyon 484 bin 797 pasaport ve 12 milyon 101 bin 837 sürücü belgesi düzenlenmiştir. Yerelde yaşanan dönemsel yoğunluklar ek tedbirlerle giderilmektedir."

Randevu alan 100 kişiden 25'i aşı oluyor

 

Tapuda sahteciliğin önüne geçilecek

 

Bina Kimlik Sistemi uygulaması başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)