BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNovak: Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 4 kat artıracağız----

Novak: Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 4 kat artıracağız

Novak: Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 4 kat artıracağız
26 Temmuz 2019 - 12:01 www.finansgundem.com

Antalya’da bugün gerçekleştirilen Türkiye-Rusya İş Konseyi 20. Ortak Toplantısı’nda konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, önümüzdeki yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 kat arttırmak istediklerini söyledi

Novak “Ülkelerimizin yönetimleri tarafından ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma yönünde bir hedef koyuldu. Tarım, inşaat, metalurji ve enerji gibi alanların yanı sıra uzay, eczacılık ve dijital teknoloji gibi alanlarda da ortak yatırımları arttırma potansiyeli var” dedi.

Rusya ve Türkiye ayrıca karşılıklı ticarette ulusal para birimlerinin kullanımını bugünkü yüzde 34’lük seviyenin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Rusya, Türkiye’de ‘Mir’ banka kartlarının kullanımını kabul etmeye başladı. Mir banka kartları İzbank’larda kullanılabiliyor. Ancak gelecek günlerde kartların kabul edildiği bankaların sayısı arttırılacak. 

ÖZİLHAN: İŞBİRLİĞİ ALANLARIMIZI ÇEŞİTLENDİRMEYE BAŞLADIK

Diğer yandan toplantının Türkiye Tarafı Başkanı Tuncay Özilhan da iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 14 artarak 25 milyar dolara ulaştığını ifade etti. 

Ticarette enerji ve doğal kaynakların ağırlıklı olduğunu belirten Özilhan ticaret hacmini dengeleyecek başka alanlarda da işbirliğine başlandığını kaydetti.

Özilhan Rusya ile Türkiye’nin yalnızca birbiri için üretim yapmayıp başka ülkelerde de birlikte çalışabilmesi için iki taraf arasındaki yatırım alanlarının çeşitliliğinin arttırılması gerektiğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)