BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNot artışının eli kulağında----

Not artışının eli kulağında

Not artışının eli kulağında
12 Nisan 2013 - 07:17 www.finansgundem.com

Moody’s devam eden çözüm sürecinin Türkiye’nin kredi notu açısından pozitif bir gelişme olduğunu söyledi

Moody’s’in açıklamasından sonra dün Borsa İstanbul’da hisselerin değeri yüzde 2.06 yükseldi.
Moody’s Türkiye’yi ‘yatırım yapılabilir’ seviyenin bir kademe altı olan Ba1 notuyla derecelendiriyor. Notun görünümü ise artış beklentisine işaret eden ‘pozitif’ durumda. Yatırım yapılabilir seviye olan Baa3 için bir kademe artış gerekiyor.
Moody’s tarafından yayımlanan notta, 30 yıldır süren silahlı çatışmanın Türkiye’nin kredi itibarı üzerinde uzun süredir siyasi belirsizlik yarattığına dikkat çekilerek, “Şu anki ateşkes ve barış sürecini izleyecek parlamento komisyonunun kurulması teklifi, ekim ayında başlayan barış görüşmelerinin ivme kazandığına dair en güçlü sinyalleri veriyor” denildi. Moody’s, çözüm sürecinin Türkiye’nin yabancı yatırımcı açısından çekiciliğini artıracağını ifade etti.
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kasım 2012’de Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir düzeye yükseltmiş, Standard&Poor’s da geçen ay notu yatırım seviyesinin bir altına kadar çıkarmıştı.
‘Dış kırılganlık azalır’
Kredi notunda artış yapmayan tek derecelendirme kuruluşu olan Moody’s’ten gelen açıklama not artışına hazırlık olarak değerlendirildi. Moody’s olası bir barışın ardından Güneydoğu Anadolu’nun doğrudan yabancı yatırım için çekiciliğini artıracağı belirterek, “Bu durum ekonomik fayda sağlayacak ve Türkiye’nin dış kırılganlıklarını azaltarak kredi itibarını güçlendirecektir” denildi.
Babacan: Moody’s’e süreci anlattık
Moody’s’in Türkiye’nin başlattığı çözüm sürecinin ülke notunu da pozitif etkileyeceği açıklamasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Moody’s ziyaret etti. Biz de 2007 yılından bu yana çözüm süreciyle ilgili ne yaptığımızı anlattık” yanıtını verdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)