BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNot artışına İsrail yorumu----

Not artışına İsrail yorumu

Not artışına İsrail yorumu
07 Nisan 2013 - 12:14 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesini İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine benzetti

Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Çağlayan, kredi decelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye’nin notunu yükseltmesiyle ilgili olarak ilginç bir benzetme yaptı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Bunu İsrail gibi S&P'nin de özür dilemesi ve kendini kurtarması olarak ifade etmek istiyorum. Yatırımcılar adeta ülkemizde bir yatırım yapma sevdasına girdi, zaman zaman Türkiye'nin bu konudaki ilerlemesini baltalayanlara rağmen... S&P geçen günlerde Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Bunu Türkiye'nin hak ettiğini, daha önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu İsrail gibi S&P'nin de özür dilemesi ve kendini kurtarması olarak ifade etmek istiyorum" değerlendirmesini yaptı.
Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, ihracat yaptığı ülkelerde yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin ihracatını en çok artıran ikinci ülke olduğunu kaydetti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)