BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNomura: Çin Merkez Bankası ekonomiye destek için yuan satabilir----

Nomura: Çin Merkez Bankası ekonomiye destek için yuan satabilir

Nomura: Çin Merkez Bankası ekonomiye destek için yuan satabilir
21 Aralık 2021 - 10:08 www.finansgundem.com

Nomura’nın baş Çin ekonomisti Ting Lu, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) Çin’in yavaşlayan ekonomisi ile mücadele edebilmek için agresif adımlar atması gerektiğini ve yuanın dövizle takasının en iyi seçenek olduğunu belirtti.

Nomura Inc., Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) yuan satarak bankacılık sisteminde likiditeyi artırabileceğini, bu adımın borçlanma maliyetlerini düşürürken, para birimindeki yükselişleri durduracağını kaydetti.

Nomura’nın baş Çin ekonomisti Ting Lu, merkez bankasının Çin’in yavaşlayan ekonomisi ile mücadele edebilmek için agresif adımlar atması gerektiğini ve yuanın Dövizle takasının en iyi seçenek olduğunu belirtti.

Çin Merkez Bankası’nın, döviz birikiminin, yuanın döviz sepeti karşısında altı yılın en yüksek seviyesine çıkması sonrası, Kasım ayında 2015 yılından bu yana en büyük aylık artışını göstermesi ile birlikte, hali hazırda harekete geçmiş olabileceğine ilişkin işaretlerin olduğu kaydediliyor.

Lu, Pazartesi günü yatırımcılar için hazırladığı notta, “Çin Merkez Bankası’nın net döviz alımlarının önümüzdeki aylarda önemli oranda artmasını bekliyoruz. Birincisi, bu adım yuanın daha da değer kazanmasını önleyebilir. İkincisi, merkez bankasının döviz rezervlerini, Çinli şirketlerin denizaşırı dolar tahvillerinin temerrüdü konusunda piyasa korkusunun güçlendiği bir dönemde artırabilir. Üçüncüsü, endişe verici bir büyüme hızına yavaşlayan ekonomiye likidite sağlayabilir” dedi.(Bloomberght)

Çin’de e-otomobil aküsü üretimi kasımda arttı

 

Çin'de ‘hemorajik ateş’ salgını alarmı

 

Çin yuanı/TL kontratlarında üst limit yüzde 20'ye çıktı

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)