BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivÇin’de e-otomobil aküsü üretimi kasımda arttı----

Çin’de e-otomobil aküsü üretimi kasımda arttı

Çin’de e-otomobil aküsü üretimi kasımda arttı
21 Aralık 2021 - 09:35 www.finansgundem.com

Çin’in yeni enerjili araçların çalışması için ürettiği akü hacmi, kasım ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla 28,2 gigavatsaate çıkarak yüzde 121,8 oranında arttı.

Bu artışta yeni enerjili araç endüstrisinin ciddi bir patlama yapması etkili oldu. Çin Otomotiv Akü İnovasyon Birliği’nin verileri, lityum-demirfosfat akülerinin üretiminin geçtiğimiz ay içinde 17,8 gigavatsaate ulaştığını ve bir önceki yıla kıyasla yüzde 229,2 oranında yükseldiğini gösteriyor. 

Öte yandan Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM), yeni enerjili araçların satış sayısının kasım ayında 450 bine ulaşarak bir önceki yıla kıyasla yüzde 121,1 oranında arttığını açıkladı. Birlik verilerine göre, yılın ocak-kasım döneminde yeni enerjili araçların satış sayısı 2,99 milyon birim dolayında oldu ki, bu da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 166,8 oranında bir artışa ve Çin’de satılmış toplam yeni araçların yüzde 12,7 kadarlık bir payına denk düşüyor.

Japonya'da Omikron varyantında vaka sayısı 82

 

Japonya'da büyüme tahminleri yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)