BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNikaragua'da 92 STK'nin daha faaliyetleri durduruldu----

Nikaragua'da 92 STK'nin daha faaliyetleri durduruldu

Nikaragua'da 92 STK'nin daha faaliyetleri durduruldu
16 Haziran 2022 - 10:08 www.finansgundem.com

Nikaragua İçişleri Bakanlığı, ülkede kar amacı gütmeyen bazı STK'lerin, mevzuatta belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmedikleri gerekçesiyle yasal statülerini durdurdu.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua'da hükümet, mevzuatta belirlenen görev ve sorumlulukların yerine getirilmediğinin saptanması sebebiyle 92 sivil toplum kuruluşunun (STK) ülkedeki faaliyetlerini iptal etti.

Bakanlığın önergesi üzerine parlamentoda oylanan karar, 74 lehte, 16 çekimser oyla kabul edilerek, söz konusu STK'lerin ülkedeki faaliyetleri yasa dışı ilan edildi. Kapatılan STK'ler içinde Norveçli yazarların iş birliğiyle kurulan Nikaragua Yazarlar Merkezinin de olduğu bildirildi.

Ülkede kapatılan STK sayısı 559 oldu

Böylece Aralık 2018'den beri çeşitli gerekçelerle kapatılan STK sayısı, 300'den fazlası bu sene olmak üzere toplamda 559'a ulaştı.

Hükümet, 19 Mart'ta 25, 19 Nisan'da 25 STK'nin ülkedeki çalışmalarını durdurmuştu. En son 1 Haziran'da İspanya'ya bağlı Nikaragua Dil Akademisi dahil 83 STK'nin daha yasal statüsü iptal edilmişti.

Rus birliklerinin Nikaragua'da faaliyetlerine izin verildi

Nikaragua’da 6,9 büyüklüğünde deprem oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)