BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNew York Fed Başkanı'ndan enflasyon hedefi açıklaması----

New York Fed Başkanı'ndan enflasyon hedefi açıklaması

New York Fed Başkanı'ndan enflasyon hedefi açıklaması
09 Mayıs 2023 - 20:44 www.finansgundem.com

Williams, Fed’in attığı adımların ekonomide etkisini göstermesinin ve enflasyonun hedefe gerilemesinin zaman alacağını söyledi.

New York Ekonomi Kulübü’nde konuşan New York Fed Başkanı John Williams gelecek 2 senede enflasyonun yüzde 2’lik hedefe inmeyeceğini söyledi.

Williams “Ekonomide dengeyi yeniden onarmak ve enflasyonu hedefe döndürmek için alınan politika aksiyonlarının etkilerinin tam anlamıyla hissedilmesi zaman alacak” diye konuştu. Williams şu an yüzde 3,4 ile 54 yılın en düşük seviyesinde bulunan işsizlik oranının yüzde 4 - 4,5 bandına yükseleceğini öngördü.

Fed geçtiğimiz günlerde politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5 - 5,25 aralığına yükseltmiş, yetkililer faiz artışına ara verilebileceği sinyali vermişti. Komite, ilave faiz artışlarının uygun olacağı mesajını karar metninden kaldırmıştı.

Faiz artışlarının verilere bağlı olacağını belirten Williams “faiz artışını bitirdiğimizi söylemedik. Ekonomide neler olup bittiğini değerlendireceğiz ve veri odaklı karar vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Bankacılık sektöründeki sıkıntıları ve etkilerini de karar alırken göz önünde bulunduracaklarını belirten Williams “kredi koşullarının nasıl evrildiğine, büyüme, istihdam ve enflasyona etkilerine odaklanacağız” şeklinde konuştu.

Goldman'dan Fed Faiz tahmini

 

Fed: İleriye dönük kredi koşulları baskılanabilir

 

Fed raporu: ABD'de bankalar kredi şartlarını sıkılaştırdı

 

Fed'in bankalara kredi desteğinde gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)