BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNew York Community Bank'tan operasyonlarını iyileştirmeye yönelik atama----

New York Community Bank'tan operasyonlarını iyileştirmeye yönelik atama

New York Community Bank'tan operasyonlarını iyileştirmeye yönelik atama
07 Şubat 2024 - 19:14 www.finansgundem.com

New York Community Bank'ın atama hamlesi, Moody's'in dünkü not indiriminin ardından gelirken, geçen haftadan bu yana bankanın hisselerindeki kayıp yüzde 60'ı geçti

Geçen hafta yayımladığı bilanço sonrasında hisselerindeki düşüş süren New York Community Bank, operasyonlarını istikrara kavuşturmak için Alessandro DiNello'yu Yönetim Kurulu Başkanı olarak atadı.

Bankadan yapılan açıklamada, DiNello'nun daha önce icrada görevli olmayan başkan olarak görev yaptığı anımsatılarak, yönetim kurulundaki görevine devam etmenin yanı sıra, New York Community Bank'ın operasyonlarının tüm yönlerini iyileştirmek için üst düzey yönetici ekibiyle birlikte çalışacağı vurgulandı.

Bankanın bu hamlesinin dün Moody's'in uzun vadeli kredi notunu düşürmesinin ardından gelmesi dikkati çekti.

DAHA FAZLA NOT İNDİRİMİ İÇİN İZLEMEYE ALINDI

Moody's, New York Community Bank'ın uzun vadeli kredi notunu "Ba3"ten "Ba2"ye düşürmüş ve daha fazla not indirimi için izlemede bırakmıştı.

Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, not indiriminin Bankanın karşı karşıya olduğu çok yönlü finansal, risk yönetimi ve yönetişim zorluklarını yansıttığı belirtilmişti.

Bankanın finansal strateji açısından sermayesini artırmaya çalıştığına dikkati çekilen açıklamada, ancak New York Community Bank'ın önemli bir yoğunluğa sahip ticari gayrimenkulde beklenmedik bir zarara uğradığı belirtilmişti.

Açıklamada, Bankanın not indirimi için izlemede bırakıldığı göz önüne alındığında, gelecek 12-18 ay içinde not yükseltilmesinin mümkün görünmediği ifade edilerek, likit kaynakları zorlayacak şekilde mevduat sahiplerinin güveninde bir kayıp yaşanması durumunda New York Community Bank'ın notunun daha da düşürülebileceği bildirilmişti.

Moody's'in açıklamasında, Bankanın sermayesinin mevcut seviyelerden daha da zayıflaması, likidite veya karlılığın zayıflaması durumu ile kredi performansının beklentilere göre anlamlı şekilde kötüleşmesi durumunda da not indirimine gidilebileceği vurgulanmıştı.

BANKA, TEMETTÜ KESİNTİSİNE GİTMİŞTİ

ABD'nin bölgesel bankalarından New York Community Bank geçen hafta, 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıklamış ve kar beklentilerinin aksine zarar bildirmişti.

Bankadan yapılan açıklamada, geçen yılın son çeyreğinde 886 milyon dolar gelir sağlandığı ve 252 milyon dolar zarar edildiği kaydedilirken, temettü kesintisine gidildiği ve hissedarlara yapılan 3 aylık ödemenin 5 sente düşürüldüğü aktarılmıştı.

Bankanın hisselerindeki kayıp bilançosunu yayımladıktan bu yana yüzde 60'ı aştı.

New York Community Bank'ın hisseleri sert düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)