BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Çin liderinin salgını yenme sözüyle yükseldi----

New York borsası Çin liderinin salgını yenme sözüyle yükseldi

New York borsası Çin liderinin salgını yenme sözüyle yükseldi
29 Ocak 2020 - 04:40 www.finansgundem.com

Çin Devlet Başkanı Cinping'in Korona virüsü ile baş etme sözü vermesinin ardından ABD borsaları pazartesi günkü sert düşüşü geride bıraktı ve günü yükselişle kapadı


Koronavirüs salgını paniği ile pazartesi günü sert düşüşler yaşayan ABD borsaları, salı günü toparlandı. Wall Street'in 3 ana endeksi de günü artıda kapadı. 

Endekslerin son 4 ayın en sert düşüşü sonrası yükselişe geçmesinde en büyük etken, Çin'in en yetkili ismi Devlet Başkanı Şi Cinping'in, Koronavirüsü kast ederek "Bu şeytanı yeneceğimize eminiz" açıklaması ve WHO'nun Çin'in aldığı tedbirleri desteklemesi etkili oldu. 

Wall Street yatırımcıları, salgın ile ilgili endişeleri taşımakla birlikte yapılan açıklamalar sonrası hisse alımları için daha istekli oldu.

Çin'den ve  WHO'dan gelen açıklamaların yanı sıra ABD ekonomisiyle ilgili veriler de yükselişe katkı yaptı. Tüketici güven endeksi Ocak ayının en yüksek seviyesinde çıktı. 

APPLE BİLANÇO İLE YÜKSELDİ

Çin'deki üretiminin Koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğrayacağı haberlerinin ardından yatırımcıların dikkatle izlediği Apple ise açıkladığı dördüncü çeyrek bilanço rakamlarıyla güven kazandı ve hisseleri yüzde 2.83 oranında yükseldi. 

Apple'ın kazanımları, S&P teknoloji endeksini yüzde 1,87 ile günün en iyi performans gösteren sektörü olarak yükseltmeye yardımcı olurken, Hazine getirilerindeki yükseliş finansal bankaların yüzde 1,13 oranında artmasıyla büyük bankaların toparlanmasına yardımcı oldu.



Dow Jones sanayi endeksi günü 186.3 puan ve yüzde 0.65 oranında yükselişle 28,722.10 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 32.6 puan ve yüzde 1.01 oranında artışla gün sonunda  3,276.23 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 130.37 puan ve yüzde 1.43 oranında yükselişle günü 9,269.68 seviyesinde kapadı. 

ABD borsalarında dünkü işlemler sırasında yaklaşık 6,75 milyar hisse el değiştirdi. Son 20 seanstaki ortamaya göre el değiştiren hisee sayısı 7,4 milyar idi. 

Refinitivite verilerine göre, dördüncü çeyrek gelirleri için beklentiler yavaş şekilde iyileşiyor ve yüzde 0.4'lük bir düşüş göstermesi bekleniyor. Şimdiye kadar bildirilen 104 şirketin yüzde 68,3'ü beklentileri aştı. 

İlaç üreticisi Pfizer Inc beklenenden daha düşük bir üç aylık kar açıkladı ve artık büyümeyi artırmak için hisse geri alımlarına güvenmeyeceğini bildirdi.

Xerox Holdings Corp hisseleri, şirketin kârlılık analistlerinin maliyetlerini sıkı bir şekilde koruduğu tahminlerinden sonra yüzde 4.94 arttı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)