BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu zaferini kutladı----

Netanyahu zaferini kutladı

Netanyahu zaferini kutladı
23 Ocak 2013 - 08:12 www.finansgundem.com

İsrail'de seçim zaferini ilan eden Netanyahu ilk icraatını açıkladı

İsrail genel seçimlerinde alınan resmi olmayan sonuçlar, iktidardaki Likud -İsrail Evimiz bloğu birinci parti olduğunu ortaya koyuyor. Likud’un 120 üyeli İsrail parlamentosunda 31 sandalye elde etmesi bekleniyor.
Geçen dönem Likud - İsrail Evimiz bloğunun parlamentoda 41 sandalyesi bulunuyordu. Bu da Netanyahu için önemli bir kayıp anlamına geliyor.
Seçimin sürprizi ise daha çok yeni bir parti olan merkezdeki Yesh Atid oldu. Parti büyük bir başarı elde etti ve İşçi Partisi’ni geride bırakarak sandıktan ikinci parti olarak çıktı.
Yesh Atid’in parlamentoda 18-19 sandalye ile temsil edilmesi bekleniyor.
İşçi Partisi ise 17 milletvekili çıkararak üçüncü parti olabildi.
Ülkedeki siyasi uzmanlar koalisyon görüşmelerinin haftalar sürebileceği yorumunu yapıyor. Seçimlerden önce yeniden başbakan olmasına kesin gözüyle bakılan Benyamin Netanyahu’nun yapılacak pazarlıklar sonucunda başbakan olamama ihtimali dahi olduğu belirtiliyor.
Oy verme işleminin sona ermesinin ardından kısa bir açıklama yapan Başbakan Benyamin Netanyahu, seçmenlere kendisine üçüncü kez İsrail’i yönetme fırsatı verdikleri için teşekkür etti.
Netanyahu, hükümetin birinci önceliğinin İran’ın nükleer silahlara sahip olmasının önlenmesi olduğunu söyledi.
Netanyahu’nun seçimin bir başka sürprizi olan milliyetçi Yahudi Evi Partisi ile de koalisyon ortaklığı fırsatı araması bekleniyor.
Yeni kurulan Yahudi Evi Partisi, siyasi yelpazenin sağında Netanyahu’nun önemli ölçüde oy kaybetmesine sebep oldu.
Seçimden sürpriz bir şekilde ikinci parti olarak çıkan Yesh Atid’in lideri eski gazeteci Yair Lapid Netanyahu’nun Filistin ile barışı zorlayacağına dair söz vermemesi halinde Likud'la koalisyon ortağı olmayacağını ifade etti.
Seçimden üçüncü olan olarak çıkan İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Shelly Yakhimovic (Şeli Yakhimoviç) de yaptığı açıklamada, değişim ve Netanyahu’nun başbakanlığına son vermek için önemli bir şans yakalandığını söyledi.
Başbakan Benyamin Netanyahu’nun yeniden milliyetçi cephe hükümeti kurmak için çaba sarf edeceği belirtiliyor. İsrail’deki seçimlerde 32 parti yarıştı. Seçimlerin resmi sonucu 30 Ocak’ta açıklanacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)