BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu: ABD bizi önceden bilgilendirdi----

Netanyahu: ABD bizi önceden bilgilendirdi

Netanyahu: ABD bizi önceden bilgilendirdi
19 Aralık 2018 - 21:07 www.finansgundem.com

Netanyahu, ABD'nin Suriye'deki birliklerini çekeceğini açıklamasından önce kendisini bilgilendirdiğini ve Washington yönetiminin bölgede nüfuzunu göstermek için başka “yollara sahip olduğunu” söylediğini belirtti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile Pazartesi günü ve ABD  Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de dün görüştüğünü, hem Trump'ın hem de  Pompeo'nun Washington'un askerlerini Suriye'den çekme fikrini kendisi ile paylaştığını belirtti. 

Çekilme kararın Amerikan'ın kendi kararı olduğunu ifade eden  Netanyahu, "ABD yönetimi, başkanın (Trump) Suriye'deki güçlerini çekme niyetinde olduğunu bana söyledi. ABD yönetimi bölgedeki nüfuzunu göstermek için başka  yollara sahip olduğunu açıkça belirtti." dedi.  

ABD'nin geri çekilme takvime ve bunun yöntemine ilişkin süreci ve  İsrail'e olabilecek etkilerini değerlendireceklerini dile getiren Netanyahu, “Her halukarda biz İsrail’in güvenliğini muhafaza edecek ve bu bölgeden (gelecek tehlikelerden) kendimizi koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

"ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık"

Amerikan medyası, sabah saatlerinde, ABD ordusunun Suriye'deki 2 bin  civarındaki askerini tamamen çekmeyi planladığını öne sürmüştü.  ABD  Başkanı Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde  Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini  kullanmıştı. 

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders de "DEAŞ ile mücadelenin yeni  evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık."  şeklinde açıklama yapmıştı.

Beyaz Saray: Suriye'den çekilmeye başladık

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)