BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriNestle'den ihracat üretim hattı----

Nestle'den ihracat üretim hattı

Nestle'den ihracat üretim hattı
26 Kasım 2013 - 04:04 www.finansgundem.com

Gıda devi Nestle, Bursa Karacabey'de, 22 milyon TL yatırım değerindeki tesislerinin açılışını yaptı


Gıda sektöründe dünyanın önde gelen kuruluşlarından Nestle’nin 22 milyon TL yatırım değerindeki ihracat üretim hatları Bursa Karacabey’de açıldı.
Nestle, 2012’de açılışını yaptığı kahvaltılık gevrek fabrikasının ardından, ihracata yönelik iki yeni üretim hattı kurarak, Karacabey’deki çoklu üretim tesislerini Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın başlıca üretim üslerinden biri haline getirdi. MAGGI markasıyla ‘bulyon’ üretimi yapacak yüksek teknolojili iki yeni üretim hattı ile Nestle, üretimin büyük bir bölümünü Suudi Arabistan pazarına ihraç edecek.

YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

Tesislerin açılışı, Nestle’nin Asya, Okyanusya, Afrika ve Ortadoğu’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nandu Nandkishore ve Nestle Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Reinhold Jakobi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 2012 yılını yüzde 15 büyüme ve 1.4 milyar TL ciro ile tamamlayan Nestle’nin Türkiye’ye yaptığı yatırım her yıl ortalama 100 milyon TL olarak gerçekleşiyor. Türkiye’de 100 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Nestle, Karacabey’deki çoklu üretim tesisleri’nde 2012 yılının başında da yaklaşık 85 milyon TL’lik yatırımla kahvaltılık gevrek fabrikasının açılışını yapmıştı.

İSTİHDAM ARTACAK

İhracata yönelik bu yeni üretim hatlarıyla birlikte Karacabey Çoklu Üretim Tesisleri’nin Nestle’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki en büyük üretim merkezlerinden biri olma konumu daha da güçlenmiş bulunuyor. Yüksek teknolojiye sahip makinelerin kullanıldığı hatların üretim kapasitesi 2 katına çıkarak; dakikada 1200 paketlik üretim gerçekleştirilecek. Hatlarda yapılacak üretim ağırlıklı olarak Suudi Arabistan pazarına ihraç edilecek. Nestle, yeni yatırımla birlikte Türkiye’de istihdam ettiği 3800 kişiye ilave olarak, Karacabey’de yaklaşık 100‘e yakın ek istihdam sağlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)