BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNesli tükenen kızıl panda nüfusuna iki yeni üye----

Nesli tükenen kızıl panda nüfusuna iki yeni üye

Nesli tükenen kızıl panda nüfusuna iki yeni üye
05 Ağustos 2023 - 21:34 www.finansgundem.com

Kaçak avcılık ve yerleşim yerlerinin genişlemesi nedeniyle soyu tükenme tehlikesinde olan kızın pandalar için olumlu bir gelişme yaşandı. İngiltere'de bir hayvanat bahçesinde ikiz kızıl panda yavrusu dünyaya geldi

İngiltere’deki bir hayvanat bahçesi, nesli tükenmekte olan türler için bir Avrupa yetiştirme programının parçası olarak ikiz kızıl pandanın doğumunu duyurdu. Whipsnade Hayvanat Bahçesi 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, nesli tükenmekte olan türler için yetiştirme programının parçası olarak bünyelerinde bulunan Ruby ve Nilo adlı kızıl pandaların 25 Haziran tarihinde ikiz yavruları olduğunu müjdeledi.

Yasak avcılık, yiyeceklerin azalması ve kaçırılarak evde bakılma gibi yasadışı faaliyetler sebebiyle dünyadaki kızıl panda nüfusunun tükenme tehlikesinde olduğunu belirten yetkililer, doğduklarında sadece ortalama bir muz ağırlığında (113 gr) olan iki kızıl pandanın isimlerinin ve cinsiyetlerinin hemen açıklanmayacağını ifade etti.

Açıklamada “Kızıl panda (Ailurus fulgens) yavruları hayatlarının ilk 30 gününde kördürler ve büyük ölçüde annelerine bağımlıdırlar. Yavrular yakında gözlerini açacaklar ama en az bir ay daha dışarı çıkmayacaklar” ifadeleri yer aldı.

Yetkililer, cinsiyet tespitinin 8 haftalık veteriner kontrolünde belli olacağını ve süre sonunda yavrulara isim verileceğini vurgulayıp “Cinsiyetleri ne olursa olsun ikizler, kızıl panda nüfusunu artırmak için uluslararası öneme sahip” denildi.

İstanbul Valiliği'nden sokak hayvanları yönelik talimat

 

Hayvanat bahçesinden uyarı: Gorillere video izletmeyin

 

Fransa'da sokaklara bırakılan evcil hayvan sayısı çoğaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)