BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNereden geldiği bilinmeyen parada rekor artış----

Nereden geldiği bilinmeyen parada rekor artış

Nereden geldiği bilinmeyen parada rekor artış
11 Ocak 2022 - 10:36 www.finansgundem.com

Net hata ve noksan Kasım'da bugüne kadar olan en yüksek üçüncü seviye oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ödemeler dengesinde net hata ve noksan kalemi 2021 yılı Kasım ayında 4,46 milyar dolar ile bugüne kadar olan en yüksek üçüncü seviye oldu. TCMB tarafından açıklanan Kasım ayı ödemeler dengesi raporuna göre, net hata ve noksan 4 milyar 462 milyon dolar oldu. Net hata ve noksan 2020 yılı Kasım ayında 4 milyar 570 milyon dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. Net hata ve noksanda ikinci en yüksek rakam ise 1998 yılı Eylül ayında 4 milyar 498 milyon dolar ile kayda geçmişti. Kasım ayında gelen bu yüksek rakam ile 2021 yılının ilk 11 ayında net hata noksan kalemi 19 milyar 694 milyon dolara yükseldi.

Net hata ve noksan rakamı nedir?

Bir ülkenin dış dünya ile ekonomik ilişkilerini gösteren ödemeler dengesine ilişkin verilerin derlenmesinde ortaya çıkan hatalar ve eksikliklerin ödemeler dengesi tablosunda gösterildiği kaleme net hata ve noksan adı veriliyor. Net hata ve noksan rakamı bir diğer deyişle kaynağı belli olmayan ya da nereden geldiği bilinmeyen para olarak da adlandırılıyor.

TCMB: Kasım'da cari işlemler 2,68 milyar dolar açık verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)