BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNepal'de lüks ürünlerin ithalatına sınırlama ----

Nepal'de lüks ürünlerin ithalatına sınırlama

Nepal'de lüks ürünlerin ithalatına sınırlama
12 Nisan 2022 - 10:00 www.finansgundem.com

Nepal, döviz rezervlerinin düşmesi üzerine lüks ürünlerin ithalatına sınırlama getirdi

Nepal hükümeti, döviz rezervlerinin düşmesi üzerine araba, kozmetik ve altın dahil temel ihtiyaç maddesi olmayan ürünlerin ithalatına sınırlama getirdi.

BBC Türkçe2de yer alan habee göre karar, ülkenin turizm gelirlerinin düşmesi ve yurt dışında yaşayan Nepallilerin gönderdikleri paranın azalması sonrası ülkenin borçlarının arttığı bir dönemde alındı.

Nepal Merkez Bankası Başkanı Maha Prasad Adhikari geçen hafta görevinden alınmıştı.

Merkez Bankası'nın verilerine göre ülkenin döviz rezervleri şubat ortasına kadar olan yedi aylık dönemde yüzde 16'dan fazla azalarak 9,59 milyar dolara düştü.

Aynı dönemde yurt dışında yaşayan Nepallilerin ülkelerine gönderdiği para da yaklaşık yüzde 5 oranında azaldı.

Merkez Bankası'nın sözcü yardımcısı Narayan Prasad Pokharel, Reuters ajansına ülkenin döviz rezervlerinin baskı altında olduğunu belirterek "temel ürünlerin arzını etkilemeyecek şekilde elzem olmayan ürünlerin ithalatını sınırlamamız gerekiyor" dedi.

Pokharel, ithalatçıların Merkez Bankası üzerinden paralarını peşin ödemeleri koşuluyla 50 lüks ürünü getirebileceklerini söyledi ancak bu ürünlerin ne olduğunu açıklamadı. Sözcü yardımcısı "Bu yasak değil, caydırıcılık" dedi.

Nepal Maliye Bakanlığı, Pazartesi günü devletin borçalarının gayri safi yurt içi hasılaya oranının yüzde 43'e çıktığını açıkladı. Bunda Kovid-19 salgınının ekonomiye etkilerini sınırlamak için kamu harcamalarının artırılmasının rolü olduğu belirtiliyor.

Bakanlığın açıklamasında ekonomik göstergelerin "normal" olduğu ancak "dış sektörlerdeki baskılar nedeniyle ithalatı düzenlemek ve döviz rezervlerini artırmak için bazı adımlar atma ihtiyacı doğduğu" kaydedildi.

Japonya, Rusya'dan kömür ithalatını aşamalı düşürecek

 

Enerji ithalat faturası Şubat'ta 1,8 arttı

 

Irak’tan gıda ürünleri ithalatına izin

 

Altın ithalatı martta düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)