BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNavalny: İyileşir iyileşmez ülkeme dönmek istiyorum----

Navalny: İyileşir iyileşmez ülkeme dönmek istiyorum

Navalny: İyileşir iyileşmez ülkeme dönmek istiyorum
15 Eylül 2020 - 12:18 www.finansgundem.com

Berlin'de tedavi gören Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin Alman savcıya, iyileşir iyileşmez ülkesine dönmek istediğini söylediği belirtildi.

Navalny, 20 Ağustos'ta çayına karıştırılan Noviçok sinir gazıyla zehirlenmiş, ardından 22 Ağustos'ta Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilmişti.

Navalny'nin Alman savcıyla görüşmesini aktaran bir güvenlik yetkilisi uzun süre komada kalan Rus muhalif liderin şu anda bilincinin açık ve şuurunun da yerinde olduğu bilgisini paylaştı.

New York Times'ın haberine göre Kremlin karşıtı Rus muhalif lider durumun farkında, neler yaşadığını ve nerede olduğunu biliyor.

Navalny'nin dönme isteği, Alman hükümetinin İsveç ve Fransa'daki bağımsız laboratuvarlarda yapılan test sonuçlarının kendileriyle aynı sonucu verdiği ve Navalny'nin Noviçok isimli sinir gazıyla zehirlendiğinin teyit edilmesi haberinden birkaç saat sonraya denk geldi.

Her iki ülkeden gelen sonuçlar Berlin'in verileriyle uyuşuyor ve Aleksey Navalny'nin zehirlenmesinde Rus hükümetinin parmağının olduğuna dair açık kanıtlar sunuyor.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Navalny'den alınan örneklere Fransa ve İsveç'teki bağımsız laboratuvarlarda toksikolojik testler yapıldığını ve Navalny'nin zehirlendiğinin bu laboratuvarlar tarafından da teyit edildiğini belirterek Moskova'dan bir açıklama beklediklerini ifade etmişti.

Navalny, Almanya'da sürgünde yaşamak istemiyor, ülkesine dönecek

Habere göre Navalny, Alman savcıyla mülakatında, soruşturma kapsamında Rus makamlarıyla iş birliği yapmayı istemediğini söyledi.

Ruslar daha önce davayı ortaklaşa yürütmek istediklerini bildirmiş ve Alman hükümeti buna izin vermişti.

Ancak Navalny, söz konusu talebe ret yanıtı verdi.

Navalny'nin kendileriyle iş birliği yapmak istemediği konusunda hemen bilgilendirilmeyen Rus görevliler, İsveç ve Fransa'dan gelen test sonuçlarıyla ilgili yaptıkları açıklamalarda ise zehirlenmeye dair 'hiçbir kanıt bulunmadığı' savunmasını yaptı.

Rus görevliler bunun yerine aşırı dozda ilaç veya düşük kan şekeri gibi çeşitli alternatif teoriler sundu.

NYT'ye adının gizli kalması koşuluyla bilgi veren güvenlik kaynağı, Navalny'nin Almanya'da sürgünde yaşamak istemediğini, bir an önce Rusya'ya geri dönmek ve işlerine kaldığı yerden devam etmek istediğini dile getirdi.

Navalny'nin ne zaman taburcu edileceğine ise Alman doktorlar karar verecek.

Ülkesindeki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen Navalny, Vladimir Putin yönetimine karşı protesto gösterileri düzenlemesi nedeniyle sık sık hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)