BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNatWest’e kara para aklamaktan para cezası----

NatWest’e kara para aklamaktan para cezası

NatWest’e kara para aklamaktan para cezası
14 Aralık 2021 - 17:20 www.finansgundem.com

İngiliz bankası NatWest’e bir altın alım satım şirketi üzerinden kara para aklama işlemlerinin yapılmasına aracı olduğu gerekçesiyle 264 milyon sterlin para cezası geldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

NatWest İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi tarafından açılan bir kovuşturmada kara para aklama gerekçesiyle suçlu bulundu. Financial News’in haberine göre İngiliz bankası 264 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

13 Aralık'taki ceza duruşmasında NatWest’in para cezasının yanında FCA'in mahkeme masraflarını ödemesine de karar verildi.

Banka, Kara Para Aklama Yönetmelikleri’ni kapsayan 6 Ekim tarihli anlaşma kapsamındaki üç suçu kabul etmişti. Natwest’in ödediği ceza söz konusu davaların ilki niteliğinde.

NatWest CEO’su Alison Rose konuyla ilgili açıklamasında, “2012 ve 2016 yılları arasında kara para aklamayı önlemek amacıyla müşterilerimizden birini yeterince izleyemediğimiz için derin üzüntü duyuyoruz. Bugünkü duruşmayla bu davaya bir son verirken, mali suçlarla mücadeleye önemli kaynaklar yatırmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, söz konusu dava, kara para aklama suçları nedeniyle soruşturulan bir altın alım satım şirketi Fowler Oldfield ile ilgili.

13 Aralık'ta makemeden yapılan açıklamaya göre, Fowler Oldfield'in binasına teslim edilen nakit parayla ilgili olarak 11 kişi suçunu kabul etti ve 13 şüphelinin daha yargılanması için Nisan 2022'ye tarih verildi.

Fowler Oldfield, 8 Kasım 2012 ile 23 Haziran 2016 tarihleri arasında NatWest'teki hesaplarına 287 milyon sterlin yatırdı. Ceza belgesinde, şirketin NatWest ile faaliyetinin en yüksek seviyeye ulaştığı dönemde günde 1,8 milyon sterline kadar nakit para yatırdığını belirtildi.

Davada kaydedilen ifadelere göre altın alım şirketinden NatWest’e taşınan paraların ağırlığı nedeniyle paraların taşındığı çöp torbalarının yırtıldığı dahi belirtiliyor. Bankanın aldığı paranın yüksekliğine dikkat çekilen mahkeme kayırlarında zaman zaman banka kasalarının söz konusu paraları depolamak için yetersiz kaldığına da dikkat çekiliyor.

Davanın yargıcı Sara Cockerill konuyla ilgili açıklamasında, NatWest gibi büyük bankaların kara para aklamayla mücadele konusunda hayati bir role sahip olduğunu ve NatWest’in bu rolü uygulamakta başarısız olduğunu söyledi.

NatWest kripto para kabul eden şirketlerle çalışmayacak

 

ABD'li firmaya 51 milyon dolarlık ceza!

 

Almanya'da kara para operasyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)