BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNatWest kripto para kabul eden şirketlerle çalışmayacak----

NatWest kripto para kabul eden şirketlerle çalışmayacak

NatWest kripto para kabul eden şirketlerle çalışmayacak
22 Nisan 2021 - 17:09 www.finansgundem.com

NatWest’in risk komitesi başkanı kripto paraları “yüksek riskli” olarak sınıflandırdı. Banka Bitcoin gibi kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edilen şirketlerle çalışmayacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası NatWest Bitcoin gibi kripto paraları ödeme aracı olarak kabul etmeyeceğini açıkladı. Bankanın Risk Komitesi Başkanı Morten Friis, kripto paraları “yüksek riskli” olarak sınıflandırdı. Friis bankanın kripto paralara yönelik “ihtiyatlı bir yaklaşım” izlediğini ve İngiltere’nin düzenleyicilerinin konuyla ilgili tonundaki değişimleri yakından izleyeceklerini söyledi. İngiltere’nin finans düzenleyicisi, kripto varlıklara yatırım yapan tüketicilerin tüm nakdini kaybetme ihtimali olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

Friis çarşamba günü gerçekleşen online hissedar toplantısında, “ana faaliyetleri kripto para alanında olan ya da kripto para ile ödeme kabul eden şirketlerle ya da bu şirketlerle ilişkisi olan müşterilerle ilişki kurma niyetimiz yok” dedi. Risk Komitesi Başkanı, “kripto paraları yüksek riskli olarak görüyoruz ve bu nedenle bu konuya dikkatli bir şekilde yaklaşıyoruz. Bu alanda düzenlemeler oluşum sürecinde ve durumlar değiştikçe bizim tavrımız da elbette değişecek” ifadesini kullandı.

The Guardian’ın haberine göre, NatWest’in pozisyonu son dönemde nakit, kredi kartı ve banka kartı ile ödeme kabul etmenin yanı sıra, kripto paraları da kabul edeceğini açıklayan önemli müşterileri de geri çevireceği anlamına geliyor. Bu tür planları olan önemli şirketler arasında etik kozmetik şirketi Lush, ofis paylaşım şirketi WeWork ve elektrikli araç üreticisi Tesla da yer alıyor. Bu kararla şirket JPMorgan gibi dev bankaların karşısında rekabet avantajını kaybedecek.

ABD bankasının CEO’su Jamie Dimon bir zamanlar Bitcoin’i uyuşturucu kaçakçılarının, katillerin ve Kuzey Kore gibi yerlerde yaşayan insanların kullanımına uygun bir “dolandırıcılık” aracı olarak tanımlamıştı. Ancak yakın zamanda, Dimon kripto alanına “oldukça zeki insanların” dahil olduğunu söyledi. Bitcoin’in piyasa değeri artarken, yıl başından bu yana %93 yükseliş gösterdi.

finansgundem.com'un derlemesine göre, bu haftanın ilk günlerinde İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak İngiltere için İngiltere Merkez Bankası tarafından üretilecek bir dijital para biriminin faydalarını ve risklerini analiz etmek için üst düzey bir değerlendirme kurulu açıkladı. Dijital para birimi ise şimdilerde Britcoin olarak anılıyor. Ancak İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) ocak ayında potansiyel yatırımcılar için bir uyarıda bulundu.

FCA’dan yapılan açıklamada, tüketicilerin Bitcoin gibi dijital paralarda yüksek getiri vadeden programlara yatırım yaptıkları takdirde tüm paralarını kaybetmeye hazırlıklı olması gerektiği söylendi. İngiltere’nin finansal düzenleyicileri, şirketlerin iflas etmesi halinde yatırımcıların zararlarını karşılayan programlara kripto paraları dahil etmiyor.

Friis NatWest’in kripto para yatırımı yapmak isteyen müşterileri için ekstra finansal suç kontrolleri yürütmek zorunda kalacağını söyledi. Zira kripto para daha önce kara para aklama gibi finansal suçlarla ilişkilendirilmişti. Friis, “temkinli bir yaklaşım izlemeye devam etmeyi planlıyoruz ancak piyasalardaki değişimi de izleyeceğiz” dedi.

Uluslararası ödemelerde kripto geçerli olacak mı?

 

Dijital para test eden Merkez bankalarına bir yenisi daha eklendi

 

Bitcoin'de kısa vade 20 bin, uzun vade 400 bin öngörüsü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)