BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNASA'dan orman yangınlarını takip için yeni platform----

NASA'dan orman yangınlarını takip için yeni platform

NASA'dan orman yangınlarını takip için yeni platform
30 Temmuz 2021 - 13:06 www.finansgundem.com

NASA dünyada ortaya çıkan orman yangınlarının uydular aracılığıyla eş zamanlı olarak takip edilebileceği 'FIRMS' adlı haritalama sistemini kurdu. Haritada dünya üzerinde devam eden yangınlarla ilgili veriler paylaşılıyor.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), küresel ısınma ve insan faaliyetlerinin doğaya verdiği zararın ciddiyeti bir bütün olarak gözler önüne seren ‘FIRMS’ adlı bir platform kurdu.

Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi olarak faaliyet gösteren bu veri tabanı, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip ediyor.

Harita, yeni başlayan, son 24 saatte meydana gelen ya da son bir haftada ortaya çıkan yangınlarla ilgili bilgi edinme imkanı sunuyor.

Haritada orman yangınlarının son 24 saatte özellikle, Kanada’nın güneyi ve ABD’nin kuzeyinde, Brezilya Amazonlarında Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Zambia ve Angola gibi Afrika’nın güneyindeki ülkelerde, Rusya’nın Sibirya bölgesinde ve Avustralya kıyılarında yoğunlaştığı görülüyor.

6 KENTTE ALEVLERE MÜDAHALE SÜRÜYOR

Bununla birlikte, FIRMS aracılığıyla Türkiye’deki yangınları da takip etmek mümkün. Türkiye, son birkaç gündür, birçok noktada orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Aralarında Antalya, Adana, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Kayseri’nin bulunduğu 6 kentte alevlere müdahale sürüyor.

Marmaris'teki yangın nasıl başladı? Çocukların ifadesi ortaya çıktı!

 

Bakan Pakdemirli: Yangınların 57'sini kontrol altına aldık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)