BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNapolyon'un silahları 2,8 milyon dolara satıldı----

Napolyon'un silahları 2,8 milyon dolara satıldı

Napolyon'un silahları 2,8 milyon dolara satıldı
10 Aralık 2021 - 08:58 www.finansgundem.com

ABD’deki bir müzayedede açık artırmaya çıkarılan parçaları telefonla satın alan kişi kimliğini gizli tuttu.

Napolyon Bonapart'ın 1799’da gerçekleştirilen darbe sırasında taşıdığı kılıcı ve beş ateşli silahı ABD'deki bir açık artırmada 2,8 milyon dolara satıldı.

Şarku'l Avsat'ın haberine göre, Rock Island Müzayede Şirketi Başkanı Kevin Hogan, bir kılıç ve beş adet süslü tabancadan oluşan setin, Illinois eyaletindeki müzayedeye telefonla katılan bir kişiye satıldığını, satın alan kişinin kimliğini gizli tuttulduğunu açıkladı.

Söz konusu koleksiyon için 1,5 ile 3,5 milyon dolar arasında bir fiyat belirlenmişti. Hogan, alıcının Napolyon’a ait bu askeri parçaları 2,8 milyon dolara satın alarak çok nadir bulunan bir tarihi koleksiyona sahip olduğunu söyledi.

Kendisini ‘dünyanın önde gelen ateşli silah, bıçak ve askeri teçhizat satıcısı’ olarak tanımlayan Rock Island Müzayede Şirketi'ne göre koleksiyonun en önemli parçası olan ve 9 Kasım 1799’da gerçekleşen 18 Brumaire Darbesi sırasında Napolyon Bonapart’ın taşıdığı kılıç, Paris yakınlarındaki Versay bölgesindeki silah ustası Nicolas Noel Petit'in atölyesinde yapıldı. 2 Aralık 1804'te imparator olarak taç giyen Napolyon, kılıcını General Jean-Andoche Junot’a sundu. Silah, generalin ölümünün ardından Londra'daki bir müzayedeye geçti. Daha sonra ABD’li bir koleksiyoncu tarafından satın alındı.

İmparatoriçe Josephine Bonaparte'ın iki tacı 763 bin dolara satıldı

 

Çariçe İkinci Katerina'nın aşı hakkındaki mektubu açık artırmada satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)