BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNapoli'de şampiyonluk kutlaması gölgesinde cinayet----

Napoli'de şampiyonluk kutlaması gölgesinde cinayet

Napoli'de şampiyonluk kutlaması gölgesinde cinayet
06 Mayıs 2023 - 11:02 www.finansgundem.com

İtalya Serie A'da Napoli'nin şampiyon olmasının ardından yapılan kutlamalarda mafya babasının oğlu olduğu iddia edilen Vincenzo Costanzo, vurularak öldürüldü.

İtalya Serie A'da Napoli'nin 33 yıl aranın ardından şampiyon olması sonrası yapılan kutlamalarda, mafya babasının oğlu olduğu iddia edilen bir kişi hayatını kaybetti. 

Polis tarafından tanınan ve "önemli" bir sabıka kaydı bulunan 26 yaşındaki Vincenzo Costanzo, sokak partileri sırasında vuruldu. Polise göre Costanzo aldığı kurşun yaraları sonucu hastanede hayatını kaybetti. Bu olay sırasında üç kişi daha yaralandı.

Şampiyonluk kutlamaları sırasında havai fişekler, arbede ve bıçaklanma nedeniyle yaralanan 100'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı.

 Napoli'deki Frattamaggiore'deki kutlamalarda bir arabanın çarptığı 20 yaşındaki bir kadının durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Olaylarda üç polis memuru da hafif şekilde yaralandı.

"Kutlamalarla ilgisi yok"

Costanzo'nun Ponticelli'de Napoliten mafyasının önde gelen üyelerinden biri olarak tanımlanan Maurizio Costanzo'nun oğlu olduğu belirtildi.

Napoli'deki savcılar ve polis, Costanzo'nun rakip bir grup tarafından kasten mi öldürüldüğünü yoksa kazara mı vurulduğunu araştırıyor. 

Napoli Valisi Claudio Palomba, cinayetin kutlamalarla bağlantılı olmadığını söyledi. Napoli Belediye Başkanı Gaetano Manfredi de "Bu ölümün kutlamalarla ilgisi yok. Muhtemelen kutlamalardan faydalanan bir hesaplaşmaydı." dedi. 

"Havaya ateş açmak normal"

Güney İtalya'daki pek çok şehirde insanların havaya ateş açarak kutlama yaptığı biliniyor. 

Udinese ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu garantileyen Napoli'nin on binlerce taraftarı gece boyunca sokaklarda eğlendi. 

Çok sayıda kişi 1990'da son şampiyonluğun kazanıldığı dönemde Napoli'nin yıldız oyuncusu olan Diego Maradona'nın resminin yer aldığı bayrakları salladı.

"Napoli, cennette"

En yakın takipçisi Lazio'nun 16 puan önünde şampiyonluğunu ilan eden Napoli'nin bu başarısı, taraftarlarını sevince boğarken, medyada da geniş yer buldu.

Corriere dello Sport, "Napoli Şampiyon. Önünde diz çökün" manşetini atarken, 33 yıl sonra gelen şampiyonluğun bir benzerinin olmadığı, Napoli'nin kendini ulaşılmaz kılarak benzeri olmayan bir şampiyonluk kazandığı belirtildi.

La Gazzetta dello Sport, "Napoli cennette" manşetiyle mavi-beyazlı takımın Serie A şampiyonluğunu duyurdu. Napoli'nin 33 yıllık bekleyişin ardından mutlu sona ulaştığı belirtilirken, bu bekleyişin son haftalardaki puan kaybıyla biraz uzadığı ifade edildi.(Euronews)

İtalya'da 33 yıl aradan sonra şampiyon Napoli

 

Napoli'de işsizlik ve işten çıkarmalara karşı gösteri düzenlendi

 

Japonya’yı sarsan cinayet: Ünlü iş insanı 'seri katil' çıktı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)