BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNakaso: Japonya büyüme potansiyelini artırmalı----

Nakaso: Japonya büyüme potansiyelini artırmalı

Nakaso: Japonya büyüme potansiyelini artırmalı
16 Mayıs 2022 - 08:28 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcılarından Hiroshi Nakaso, Japonya'nın büyüme potansiyelini artırmanın BOJ'un politikasını normalleştirmesine yardım edeceğini savundu.

Başbakan Shinzo Abe tarafından 2013'te ekonomiyi desteklemeye yönelik uygulamaya konan politikaların üç ayağı olduğunu, bunların sadece ikisinin hayata geçirilebildiğini belirten Nakaso, yapısal reformları içeren üçüncü ayağın Japonya'nın yüzde 1'in altına saplanan potansiyel büyümesini yükseltmekte başarılı olamadığını vurguladı.

Japonya'nın karbon salınımını azaltma yönünde atacağı adımların, hali hazırda potansiyel büyümenin artırılmasında yaşanan zorlanmanın üstesinden gelinmesine yardım edebileceğini öne süren Nakaso, Japonya'nın büyük miktarmlara ulaşmış olan tasarruflarının yeşil innovasyona yatırımı artırmak için kullanılabileceğini belirtti.

Japonya'nın potansiyel büyümesinde bir artışın şirketleri ücretleri artırnmaya yönlendireceğini ve hane halklarına daha fazla harcama gücü vereceğini öngören Nakaso, "Eğer halk yüksek fiyatları daha kabullenici olur ise, faiz oranları yukardı yönlü baskı altında kalır ve BOJ'a para politikasını normalleştirme imkanı verilir" diye konuştu.

Japonya, Okinawa'da askeri üs yükünün azaltılması için kararlı

 

Çin'de umutlar Mayıs'a kaldı

 

Japonya'da ''ekonomi güvenliği'' yasası kabul edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)