BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNabiullina'dan faiz savunması----

Nabiullina'dan faiz savunması

Nabiullina'dan faiz savunması
30 Eylül 2023 - 10:15 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, faiz artışına ilişkin “Faiz oranını yükselttik, evet, sermaye akışını tamamen açtığımız zamanki kadar ivme kazandırmıyor. Ancak şu anda oran yüzde 7,5-8,5’te kalsaydı, kur çok daha zayıf olurdu” dedi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, faiz oranının yüzde 7,5-8,5 seviyesinde kalması halinde ruble kurunun çok daha da zayıflayacağını söyledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre: Nabiullina, Moskova Finans Forumu’nda yaptığı açıklamada “Faiz oranını yükselttik, evet, sermaye akışını tamamen açtığımız zamanki kadar ivme kazandırmıyor. Ancak şu anda oran yüzde 7,5-8,5’te kalsaydı, kur çok daha zayıf olurdu” dedi.

İş dünyası için sonuçları düşünülmeli

Nabiullina ayrıca, sermaye akışlarına kısıtlamalar getirmeyi önerirken, iş dünyasının bu tür önlemlerin çoğunu atlatmanın yollarını bulduğunun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Merkez Bankası’nın açıklamalarına göre, ruble kurunu desteklemek için sadece faaliyet göstermek için önlem almaya değmez, iş dünyası için sonuçlarını düşünmek de gerekir.

Rusya Merkez Bankası’ndan ilave faiz artışı sinyali

Rusya Merkez Bankası faizi 100 baz puan artırdı

Rusya’da fiyat artışı hızlandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)