BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’da fiyat artışı hızlandı----

Rusya’da fiyat artışı hızlandı

Rusya’da fiyat artışı hızlandı
29 Eylül 2023 - 06:03 www.finansgundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 19-25 Eylül haftasında enflasyonun bir hafta önceki yüzde 0,13’ün ardından yüzde 0,28'e yükseldiğini açıkladı.

Gıda ürünleri segmentinde fiyatlar bir önceki hafta yüzde 0,25 arttıktan sonra yüzde 0,41’e yükselirken, meyve ve sebze ürünlerinde fiyat artışı azalarak yüzde 0,55’e geriledi. Gıda ürünleri fiyatları, et ürünleri (domuz eti, sığır eti, aynı zamanda tavuk eti fiyatlarındaki artış oranı azaldı), yağ ve katı yağ ürünleri, yumurta ve unlu mamuller fiyatlarındaki artışa rağmen meyve ve sebze hariç (yüzde 0,40) artmaya devam etti. Un ve süt ürünleri fiyatları yükselmeye devam ederken, şeker fiyatları düşmeye devam etmiş, makarna ve hububat fiyatları ise geriledi.

Araç yakıtı fiyat artışında azalış

Gıda dışı ürünler segmentinde fiyatlar yüzde 0,24 oranında arttı. Binek otomobiller segmentinde fiyat artış oranı yüzde 0,06’ya yükselirken, inşaat malzemeleri, ayakkabı, giysi ve iç çamaşırı, deterjan ve temizlik ürünleri ile tıbbi ürünlerin fiyatları artmaya devam etti. Aynı zamanda, elektrikli ev aletleri fiyatlarındaki düşüş daha yüksek bir oranda devam ettti (eksi yüzde 0,09’dan sonra eksi yüzde 0,19). Motorin ve dizel yakıtı için fiyat artışı azaldı (yüzde 0,46).

Düzenlenmiş, turistik ve ev hizmetleri segmentinde fiyatlar yüzde 0,19 oranında arttı. Turistik hizmetler segmentinde, iç hat uçuşları için uçak biletleri (yüzde 1,64) ve sanatoryum hizmetlerinin fiyatlarındaki artış nedeniyle fiyat artışı yeniden başladı (bir hafta önceki eksi yüzde 1,63’lük düşüşün ardından yüzde 0,69). Ev hizmetleri fiyatları ise kuaförlük hizmetleri, araba yıkama ve televizyon tamiri fiyatlarındaki artışa bağlı olarak yüzde 0,39 oranında yükseldi. (Gazetemru)

Rus ekonomisi yüzde 2,5 büyüdü

 

Arjantin'de asgari ücret yüzde 32 artırılacak

 

IMF, Fas'ın 1,3 milyar dolarlık kredisini onayladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)