BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMutluluğun fiyatı 1.2 milyon dolar----

Mutluluğun fiyatı 1.2 milyon dolar

Mutluluğun fiyatı 1.2 milyon dolar
28 Kasım 2023 - 17:48 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırma, Amerikalıların %60’ının paranın mutluluk getireceğine inandığını gösterdi. Araştırmada mutluluk getireceğine inanılan servetin miktarı da belirtildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

‘Para mutluluğu satın alabilir mi?’ sorusuna herkesin vereceği farklı cevaplar vardır. Ancak ABD’de yakın zamanda yapılan bir araştırma mutluluğun parayla satın alınabileceğini söylüyor. Üstelik mutluluğun fiyatı bile tanımlanıyor: 1,2 milyon dolar.

CNBC’nin haberinde yer alan, Araştırma firması Empower’ın Finansal Mutluluk raporuna göre Amerikalıların %60’ı paranın mutluluğu satın alabileceğini ve belirli bir servete ulaşmanın mutluluğun anahtarı olduğunu söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yükselen enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının ardından Amerikalıların önemli bir kısmı son dönemde rekor düzeyde yükselen kredi kartı borçları, azalan bireysel tasarruf oranları karşısında kuru maaşla ucu ucuna yetişmeye çalışıyor. Ankete katılan yetişkin Amerikalıların yarısından fazlası ise mutlu olmak için yılda 284.167 dolar kazanmaları gerektiğini söyledi.

Genç yetişkinler mutluluğun fiyatını yükseltiyor

Rapora göre cevaplar nesillere göre ayrıldığında Y kuşağı yıllık 500.000 dolarla mutluluğa en çok fiyat biçen nesil olarak öne çıkıyor. X ve Z kuşağı da paranın mutluluk getirdiğini söylemeye daha çok meyilli.

Uzun süren yüksek enflasyon dönemi, son dönemde iş hayatına yeni başlayanların durumunu zorlaştırıyor. Bank of America'nın ayrı bir anketine göre, Z kuşağının yarısından fazlası (%53) artan yaşam maliyetinin finansal başarılarının önünde bir engel olduğunu söyledi.

Artan gıda ve barınma maliyetlerine ek olarak, Y kuşağı ve Z kuşağı, ebeveynlerinin genç olduğu dönemlerde karşılaşmadığı başka finansal zorluklarla da yüzleşiyor. Yeni nesildeki genç yetişkinlerin maaşları, ebeveynlerinin 20'li ve 30'lu yaşlarındayken kazandıklarından çok daha düşük kalıyor. Üstelik zamanda günümüzün genç yetişkinleri daha büyük öğrenci kredisi bakiyeleriyle de karşı karşıya.

Emeklilik mutluluğa en büyük engel

Yaş kaç olursa olsun, finansal güvenlik söz konusu olduğunda emeklilik Amerikalılar arasında genellikle en büyük engel olarak görülüyor.

Geçmişte ‘zengin’ olarak kabul edilen avukat, doktor ve diğer yüksek ücret alan profesyoneller bile giderek artan bir ivmeyle kendilerinin finansal açıdan güvende hissetmediklerini söylüyor.

Empower anketine göre mutluluk için çoğu kişi bankada 1.2 milyon dolara ihtiyaç duyacaklarını söylerken raporda çıtayı daha yükseğe taşıyan katılımcılar olduğu da görülüyor. Edelman Financial Engines tarafından hazırlanan başka bir araştırmaya göre, katılımcıların yarısından fazlası 3 milyon dolardan ve üçte biri 5 milyon dolardan fazla paraya ihtiyaç duyacağını söyledi.

Servet yönetimi firması Citizens Wealth’in Finansal Planlama Başkanı Jason Friday, “İnsanlar genellikle çok daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu düşünüyor. Bunun sebebi doğru rakamlarda sıfırlanmış olamamaları. Hedefleri her zaman hareketli olacak” ifadelerine yer verdi.

Emeklilik için herkesin farklı ihtiyaçları ve beklentileri olsa da Fidelity üst düzey yöneticisi Mike Shamrell'e göre, yaşa dayalı bazı yatırım tercihleri mutlu bir emeklilik hedeflerine yardımcı olabilir.

Shamrell, “Hedef tarih fonları, yaşa uygun risk toleransınızı belirlemenin yollarından biridir. Olası büyüme fırsatlarını kaybetmediğinizden veya alternatif olarak kendinizi gereksiz risklere maruz bırakmadığınızdan emin olmanız gerekir” diyor.

Uzmanlar uzun vadeli hedeflerinizin neresinde olduğunuzu daha iyi idrak edebilmek için profesyonel bir mali danışmanla çalışmanızı tavsiye ediyor. Bununla birlikte Shamrell hemen birikime başlayabilmeniz için internette birçok güvenilir yatırım aracı olduğuna da dikkat çekti ve bu araçlar için “İnsanların mali planlama sürecine kolay bir giriş sağlıyor” açıklamasında bulundu.

Emekliliğinizi sabote edebilecek 8 finansal hata

 

Zengin olduğunu gizleyenleri nasıl anlayabilirsiniz?

 

Chanel’in veliahtı İsviçre’nin en zengini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)