BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMutluların baz istasyonu isyanı!----

Mutluların baz istasyonu isyanı!

Mutluların baz istasyonu isyanı!
16 Kasım 2013 - 18:00 www.finansgundem.com

Mersin'in Mut ilçesinde vatandaşlar, baz istasyonuna tepkilerini duyurmak için eylem yapıp yol kestiler...

Mersin’in Mut ilçesinde şehir merkezinde, ana yol kenarındaki arsaya kurulan baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterip Mersin-Karaman yolunu 30 dakika trafiğe kapattı.
Mut'un yerel gazetesi Yörem'de yer alan habere göre bir GSM şirketi tarafından şehir merkezinde bulunan Yazıalanı Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bir arsa içerisinde kurulan baz istasyonu, mahalle ve köy muhtarları, Yazıalanı, Kültür ve Güllük mahalleleri sakinlerini sokağa döktü.
Mersin-Karaman yolunu 30 dakika ulaşıma kapatarak eylem yapan vatandaşlar, "Burası şehrin göbeği ve bir GSM şirketine ait baz istasyonu kuruluyor. Buraya kim ruhsat verdiyse gelip bize hesap versin. Şehrin göbeğinde böyle bir baz istasyonuna nasıl izin verilir” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BAŞKAN ADAYLARI İKNA ETTİ
Olay yerine gelen polis ekipleri yolu trafiğe açmak istedi. Ancak emniyet güçleri kızgın halkı ikna etmekte zorlandı. Bunun üzerine olay yerine gelen belediye başkan adayları MHP’li Nebi Yılmaz ile CHP’li Aslan Küçük, vatandaşların sakin olmasını isteyip basın açıklaması yapılacağını söyleyerek yolun açılmasını sağladılar.

"BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERMİŞTİ"
İkna olup yolu trafiğe açan vatandaşlar baz istasyonu önünde toplandı. Burada mahalle muhtarları adına basın açıklaması yapan Yazıalanı Mahallesi Muhtarı Mehmet Hilmi Sevgi, "Eylül ayında yaptığımız eylemden sonra Belediye Başkanı Murat Orhan bize 'Sizlere müjdeli bir haber veriyorum. Buraya artık baz istasyonu kurulmayacak' demişti. Başkan da yalan çıktı. Mahallem sınırları içerisinde yapılan baz istasyonundan rahatsızız. Mahalle muhtarı olarak vatandaşımın sonuna kadar arkasındayım. Daha önce Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı'na 200 imza toplayarak buraya baz istasyonu kurulmaması için itiraz dilekçesi vermiştik. Bu itirazımıza rağmen çalışmalar devam ediyor. Kısacası bizi hiçe sayıyorlar. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu baz istasyonunun iptali için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Ardından ilçe muhtarlar birliği başkanı ile belediye başkan adaylarının konuşmalarıyla sakinleşen vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)