BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivMusk inadından vazgeçti, reklam harcamalarını artırdı----

Musk inadından vazgeçti, reklam harcamalarını artırdı

Musk inadından vazgeçti, reklam harcamalarını artırdı
31 Mart 2024 - 12:04 www.finansgundem.com

Otomobil satışlarını artırmak için geleneksel reklamcılığı tercih etmeyen Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin geçen yılki reklam harcamaları için 6,4 milyon dolara harcadı

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, geçen yıl reklam harcamalarına yönelik inadını kırdı. Musk reklam verme fikrine yıllarca dirense de kötüleşen satışların ardın Tesla reklamlara başvurdu.

Reklamlar, Tesla'nın ürünü yeterince iyiyse reklamların gereksiz olduğunu düşünen Musk için çarpıcı bir dönüşe işaret ediyor.

Musk, 2019'da yaptığı bir Twitter paylaşımında "reklamdan nefret ettiğini" ve reklam için harcanan parayı daha iyi ürünler geliştirmek için kullandıklarını söylemişti. 

6,4 MİLYON DOLARLIK HARCAMA

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Musk'ın reklamlardan hoşlanmamasına rağmen, şirket 2023 yılında ABD'de reklamlar için yaklaşık 6,4 milyon dolar harcadı.

Bu rakam 2022 yılındaki 175 bin dolarlık reklam harcamasına kıyasla oldukça yüksek olsa da diğer otomobil üreticilerinin yatırımlarıyla karşılaştırıldığında çok küçük bir rakam. 

Musk, geçen yıl mayıs ayında bir şirket hissedar toplantısında önerinin gündeme gelmesinin ardından reklamı denemeyi kabul etmişti.

Bir katılımcı, şirketin zenginler için kullanışsız spor arabalar ürettiği yönündeki algıyı ortadan kaldırmak için reklam yapmayı düşünmesi gerektiğini önerdiğinde Musk, "Biraz reklam yapmayı deneyeceğiz ve nasıl sonuçlanacağını göreceğiz" diye yanıt vermişti.

"Elon Musk'ın gizli anlaşma" iddiası Çin'i kızdırdı!

 

Musk'tan casus uydu ağı: Artık kimse saklanamayacak!

 

Musk, ChatGPT'ye meydan okudu

 

Elon Musk'a 128 milyon dolarlık dava

 

Elon Musk'ın başı avukatlarla dertte!

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)