BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElon Musk'a 128 milyon dolarlık dava ----

Elon Musk'a 128 milyon dolarlık dava

Elon Musk'a 128 milyon dolarlık dava
05 Mart 2024 - 11:38 www.finansgundem.com

Sosyal medya devi Twitter'ın eski yöneticileri, şirketin sahibi Elon Musk'a 128 milyon dolar tutarında, ödenmemiş kıdem tazminatı borcu olduğu gerekçesiyle dava açıyor.

Aralarında X olarak yeniden markalaşan sosyal medya devi Twitter'ın eski patronu Parag Agrawal, mali işler müdürü Ned Segal, baş hukuk müşaviri Vijaya Gadde ve genel danışmanı Sean Edgett'in de bulunduğu Twitter'ın eski yöneticileri, Elon Musk'ın sosyal medya şirketinin başına geçmesiyle birlikte "sebepsiz yere kovulduklarını" iddia ederek 128 milyon dolar tutarında dava açma kararı aldı.

4 eski yönetici, Musk'ın 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlayıp 2022'de Twitter'ı devralmasının ardından şirkette yaşanan toplu işten çıkarmalar sırasında kovulmuştu. Independent Türkçe'de yer alan habere göre davacılar, istifa edip tazminatlarını almadan önce Musk'ın sahte "sebep" üreterek işten çıkarmak ve kıdem tazminatlarını ödememek için plan yaptığını ileri sürdü.

Sebepsiz yere öylece işten çıkardı

X'e karşı açılan en az 30'uncu dava olan bu son davada, eski yöneticilere "ağır ihmal ve kasıtlı suiistimal" nedeniyle işten çıkarıldıklarının söylendiğini ancak "bu iddiayı destekleyecek tek bir maddi unsurun bile örnek gösterilmediğini" iddia ediliyor.

Eski yöneticiler, pazartesi günü ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açtıkları davada, "Musk davacıların kıdem tazminatlarını ödemek istemediğine karar verdiği için onları sebepsiz yere öylece işten çıkardı ardından sahte bir sebep uydurdu ve kararını onaylaması için çeşitli şirketlerindeki çalışanları görevlendirdi" iddiasını ileri sürdü.

Davada, "Musk'ın kontrolü altında Twitter; çalışanlarını, ev sahiplerini, satıcıları ve diğerlerini zor durumda bırakan bir kanun kaçağı haline geldi" diye iddiada bulundu.

Musk borçlarını ödemiyor, kuralların kendisi için geçerli olmadığına inanıyor ve servetiyle gücünü kendisiyle aynı fikirde olmayan herkesi ezmek için kullanıyor.

Twitter'ın eski yöneticilerine göre Musk'ın ödeme yapmayı reddetmesi, "Twitter'ın eski çalışanlarına hakları olan sosyal hakları ve diğer tazminatları ödemeyi reddetme konusundaki daha geniş bir davranış örüntüsünün bir parçası".

Elon Musk'ın başı avukatlarla dertte!

 

Elon Musk, Sam Altman'ı ihanetle suçladı!

 

Elon Musk, yeni Tesla Roadster için tarih verdi!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)