BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk: 500 binden fazla Tesla'nın geri çağrılmasından eğlence düşmanları sorumlu----

Musk: 500 binden fazla Tesla'nın geri çağrılmasından eğlence düşmanları sorumlu

Musk: 500 binden fazla Tesla'nın geri çağrılmasından eğlence düşmanları sorumlu
15 Şubat 2022 - 10:04 www.finansgundem.com

Elon Musk Boombox özelliği nedeniyle geri çağrılan 500 binden fazla Tesla için eğlence düşmanlarını suçladı.

Tesla, ABD'de Boombox özelliğine sahip 500 binden fazla aracı geri çağırıyor. Boombox özelliği, sürücülerin keçi melemesi, gaz çıkartma sesleri ya da Noel şarkıları gibi önceden belirlenmiş veya isteğe göre ayarlanmış sesleri harici bir hoparlörden çalmasına olanak tanıyan bir yazılım güncellemesi.

Elon Musk'ın özel jetini takip eden genç, yeni bir Tesla karşılığında durabileceğini söyledi

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi özelliğin yayalar için araçları "daha fark edilebilir kılacağını" fakat hareket halindeyken Boombox'ı kullanan araçların "kaza riskini artırabileceğini" söyledi.

Elon Musk'ı takibi bırakmak için Tesla istedi

 Güvenlik düzenleyicisi, Federal Motorlu Taşıtlar Güvenlik Standartları'nın (FMVSS) elektrikli ve hibrit araçlarda yaya uyarı sesleri için koşullar belirlediğini ve üreticilerin "yaya uyarı seslerini çıkaran yaya uyarı sisteminin (PWS) ses yayma kabiliyetini azaltmasını ya da değiştirmesini" yasakladığını belirtti.

Boombox ve yaya uyarı sesi birlikte var olamasa da Boombox kullanarak çıkarılan seslerin, araç hareket halindeyken PWS'nin FMVSS 141 şartını sağlamasını engelleyeceği ya da belirsizleştireceği yorumu yapılabilir.

Musk, 5,7 milyar dolarlık Tesla hissesi bağışladı

Tesla'nın patronu Elon Musk, Twitter'da "eğlence düşmanlarının" şirketi araçları geri çağırmak zorunda bıraktığını iddia etti.

Bu son geri çağırma Tesla'nın 2020'den 2022'ye kadar çıkardığı bazı Model X, S ve Y araçların yanı sıra 2017'den 2022'ye kadar çıkardığı Model 3 araçları da dahil 579 binden fazla arabayı kapsıyor.

Bu, Tesla'nın son birkaç hafta içinde kamuoyuna açıklanan 4. geri çağırması.

Geçen hafta şirket ön camdaki buz çözme sorunları nedeniyle ABD'de geri çağırılan araba sayısı 27 bindi. Tesla, bazı araçlarında araba çalıştırılıp sürücü emniyet kemerini takmadığında sesli uyarının devreye girmeyebileceği fark edilince bu ay 817 binden fazla arabayı geri çağırmıştı.

Elektrikli otomobil üreticisi yine bu ay ABD'de bazı otomobillerin kavşaklarda tamamen durmayıp "yalpalayarak durmasına" neden olan tam otomatik sürüş (Beta) yazılımına sahip 50 binden fazla aracı geri çağırmıştı. Şirket aralıkta da geri görüş kamerası ve ön kaput sorunları nedeniyle yarım milyon aracın geri çağrıldığını duyurmuştu.

Geri çağırmalardan ikisi elektrikli otomobil üreticisinin federal motorlu taşıt güvenlik standartlarını ihlal etmesinden kaynaklanırken diğerlerinin sebebi yazılım hatasıydı.

Söz konusu özelliği ileri vites, boş vites ve geri viteste devre dışı bırakacak ücretsiz ve kablosuz bir yazılım güncellemesiyle yeni Boombox ihlalinin de düzeltilmesi bekleniyor.

Elon Musk'ın uzaya fırlattığı Tesla şimdi nerede?

 

Tesla'nın elindeki Bitcoin'in değeri belli oldu

 

Tesla, 817 bin aracını geri çağırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)