BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMültecilere 5 bin gece otel!----

Mültecilere 5 bin gece otel!

Mültecilere 5 bin gece otel!
11 Eylül 2015 - 15:02 www.finansgundem.com

Norveçli milyarder Stordalen, otel zincirlerinde mültecilere 5 bin gece ücretsiz olarak konaklama sağladı.

Norveçli milyarder Petter Stordalen, ülkesindeki otel zincirlerinde mültecilerin 5 bin gece ücretsiz olarak konaklamasına imkan sağladı. Stordalen'in otellerinden Oslo dışında kalan Quality Hotel Airport Gardermoen Oteli'ndeki 35 odada 50 mülteci konaklamaya başladı.
Forbes'a konuşan Stordalen, " Dünya şu anda Avrupa 'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yanaki en büyük insani krizi yaşıyor. Bu insanlık trajedisinden ve Ortadoğu 'da yaşananlardan etkilenmemek imkansız" dedi.

İskandinavya'nın en büyük otel zincirine sahip ve kişisel serveti 1,5 milyar dolar olan Stordalen, aslında bu teklifini ilk kez Nisan ayında, Avrupa'daki mülteci krizine dair yerel bir kanalda izlediği haber sonrasında sunduğunu da ifade etti.

Norveçli milyarder, "Geçen hafta bu arada göçmenlerle ilgilenen bir yönetici beni aradı ve o gece Suriye'den gelen 50 mülteciye kalacak yer bulmakta zorlandıklarını söyledi" şeklinde konuştu ve o gece hemen odaları mülteciler için hazır hale getirdiklerini belirtti.

Stordalen, gelen mülteciler arasında terör bağlantısı olma ihtimali olan kişilerin varlığından rahatsız olup olmadığıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Otel çalışanlarım polisle yakın temas halinde ve böyle endişeler onları göçmenlere yardım etme ve onlara yatacak yer bulma konusundaki çabalarını engellemeyecek. Bu insanlar sokakta uyuyamaz" dedi.

Norveçli milyarder, gelen mültecilere normal bir otel müşterisi gibi davranıldığını ve akşam odalarına gitmeden önce akşam yemeği ikram edildiğini de belirtti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)