BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMS, enflasyonda büyük düşünüyor----

MS, enflasyonda büyük düşünüyor

MS, enflasyonda büyük düşünüyor
03 Aralık 2013 - 16:30 www.finansgundem.com

Morgan Stanley Türkiye'de 2014'te ortalama yüzde 6.3 TÜFE artışı bekliyor

Morgan Stanley Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon verilerini bir araştırma notu ile değerlendirdi.

Beklentilerin altında gelen enflasyonun ardından TÜFE'nin önümüzdeki yılın başında yüzde 6'lı seviyelerde olacağını öngören Morgan Stanley TÜFE artışının 2014 boyunca yüzde 6 ila yüzde 7 aralığında kalacağını ve yıl ortalamasının yüzde 6.3 olacağını öngördü. Bu öngörünün döviz kurlarında ya da enerji fiyatlarında büyük bir değişim yaşanmayacağı beklentisini esas aldığı ifade edildi.

Öte yandan bugün açıklanan enflasyon verilerinin TCMB tarafından memnuniyetle karşılanacağı ancak bununla birlikte bir aylık enflasyon verisinin bankanın temkinli duruşunu değiştirmeyeceği ifade edildi. TCMB'nin duruşunun döviz kurlarının izleyeceği seyire ve makro koruma önlemlerinin vereceği sonuçlara bağlı olacağını belirten JP Morgan özellikle Fed'in varlık alımlarında geri adım atmaya başlaması halinde TCMB'nin ek sıkılaştırma adımları atabileceği vurgulandı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)